Türkler balkondan vazgeçmiyor!
Gerçekleştirilen araştırmaya göre Avrupalıların yüzde 85’i ülkelerinde barınma fiyatlarını pahalı buluyor. Türkiye’de ise bu oranyüzde 95 seviyesine kadar çıkıyor. Ayrıca Türkler ev alırken apartman dairesi tercih ederken Avrupalılar müstakil evlere yatırım yapıyor.

RE/MAX Türkiye, Marketagent.com işbirliğinde Avrupalıların ve Türklerin gayrimenkul alışkanlıklarını araştırdı. Avrupa’nın 16 ülkesinden 8 bin, Türkiye’den ise 500 denek üzerinde yapılan araştırmada; ev hayatı, taşınma rutinleri, gayrimenkul giderleri gibi konular gün yüzüne çıktı.

Araştırmaya göre Türklerin yüzde 53,8’i kendine ait evde otururken Avrupalılarda bu durum yüzde 35,8 olarak görülüyor. Bunun yanı sıra Türkler apartman dairesine yatırım yapmayı tercih ederken Avrupalılar müstakil ev satın alıyor. Araştırmanın bir diğer önemli noktası ise ‘Yaşanmak istenen ev tipi’ kategorisinde ortaya çıkıyor. Türklerin yarısı apartman dairesinde oturduğu halde yaşamak istedikleri yeri müstakil ev olarak belirtiyor. Avrupalılardaki müstakil ev tercihi ise bu kategoride de değişmiyor.

Türkler balkon kültüründen vazgeçmiyor, Avrupalılar kendine ait oda istiyor…
Bir evin ‘olmazsa olmazı’ Türkler için balkon… Araştırmaya göre Türklerin yüzde 79.6’si balkon veya terasın bir evde mutlaka olması gerektiğini söylüyor. Bunu yeşil alanlar, parklar ve kendine ait oda takip ediyor. Avrupalılar ise kendine ait oda yüzde 59.4 ile ilk sırada yer alıyor. Balkon ise Avrupalılar için son sırada…

Finlandiyalıların %35’i, Türklerin ise yalnızca %3’ü yalnız yaşıyor…
Ev hayatı kategorisinde,Türkiye’de yalnız yaşayanların oranı yüzde 3 ile sınırlı kalırken, Finlandiya yüzde 35 ile birinci sırada yer alıyor. Araştırmada ‘Avrupalılar yalnız yaşar’ algısının aksine, Avrupalıların yüzde 62’si partneriyle yaşıyor. Avrupalıların yüzde 15’inin ise yalnız yaşadığı görülüyor.

Araştırma kapsamında Avrupalılar ile Türklerin taşınma alışkanlıkları benzerlik gösteriyor. Türkler ve Avrupalılar yaşamları boyunca ortalama 4 kez taşınıyor. Genç yaşlarda daha sakin hayatı tercih eden Türkler, en sık 40-60 yaşları arasında Avrupalılar ise 35-45 yaş arasında ev değiştiriyor.

Araştırmanın en dikkat çekici noktası ise pahalılık kategorisinde gün yüzüne çıkıyor. Türklerin 1 yıl boyunca barınma için harcadığı giderin Avrupalılarınki ile neredeyse aynı... Türkler kazancının yüzde 39’unu barınmaya harcarken,Avrupalılar’da bu oran yüzde 41…Avrupalıların %85’i ülkelerindeki barınmanın gittikçe pahalılaştığını söylüyor. Türklerde bu durum yüzde 90 seviyesine kadar çıkıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181