Üç yılda bin 700 konut sattılar!
Profesyonel satış pazarlama ekipleri, gayrimenkul projelerinde sıkı bir rekabet ortamının yaşandığı günümüzde, gayrimenkul şirketlerinin en büyük yardımcısı oldu. Projelerin kısa surede, hızlı ve yüksek cirolu satışını sağlamak isteyen şirketlerin yolu, son donemde konusunun uzmanı genç bir ekiple kesişti. Üç yıllık geçmişinde İstanbul'da altı farklı projede görev alarak, ayrı ayrı başarı hikayeleri yazan Networks Grup; Nef, Bakırcı Yapı, Aziz Yapı, 24 Gayrimenkul, S Yapı gibi şirketlerin satış ve pazarlama partneri oldu.

İnşaat firmalarına proje satış hizmeti, satış eğitimi, proje geliştirme ve pazarlama konusunda danışmanlık veren Networks Grup, uç yılda bin 700 konut ve 50 ticari ünitenin satışına imza attı. Behzat Şimşek, Emre Çapkın ve Serkan Gülmez tarafından kurulan Networks Grup, toplamda 145 bin metrekare kapalı alan satışı gerçekleştirerek 470 milyon TL ciroya ulaştı. Kariyer basamaklarını hızla tırmanan genç profesyonellerin başarı hikayesi bununla da sınırlı kalmadı. Networks Grup, görev yaptıkları satış ofisini ziyaret eden her üç müşteriden birine satış gerçekleştirerek sektör ortalamasının da üzerine çıktı. Başarılarının tesadüf olmadığını belirten Networks Grup Ticari Gayrimenkul Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Gülmez, müşteri beklenti ve davranışlarını bugüne kadar yapmış oldukları 5 bin yüz yüze görüşme, 15 bin telefon görüşmesiyle analiz ettiklerini belirtti Gülmez, müşterilerin kararlarını inceleyerek müşteri segmentasyonu yaptıklarını, bunun da oluşturdukları kampanyalara ışık tutarak başarılı sonuca götürdüğünü vurguladı.

Networks Grup Perakende Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çapkın da, projeler için satış ekipleri kurduklarını, 360 derece pazarlama danışmanlığı hizmeti verdiklerini söyledi. Çapkın, "Amacımız, kaliteli hedef kitleye uygun satılabilir proje geliştirmek ve hızlı satış stratejisiyle kısa surede projeye nakit akışını sağlamak. Bu felsefe ile geliştirilen projelerin, teslim suresi gelmeden tüm satışı tamamlanıyor. Hatta bir iki ayda yüzde 70'ini sattığımız projeler de oluyor" dedi.

Networks Grup Uluslararası Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Behzat Şimşek ise, başarı için projeye surecin en başından dahil olmaları gerektiğini vurgulayarak "Bazen proje üzerinde önerdiğimiz birkaç değişiklikle satış cirosunun daha yüksek olmasını sağlayabiliyoruz. Yalnızca satılabilir proje değil, satıldığında iyi ciro elde eden proje anlayışını da taşıyoruz" dedi Şimşek, dış pazardaki satışı da yönettiklerini belirterek, kaliteli projelerin yabancı yatırımcı ile buluşmasında markanın temsilcisi gibi çalıştıklarını açıkladı.

Dünya İnşaat Dergisi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181