Uzmanlar seçimleri değerlendirdi!
İnşaat sektörünün önde gelenleri 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler:

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep
Tek parti iktidarının ekonomi ve sektör açısından hayırlı olacağına inanıyoruz. Seçmenlerin yarısının tek parti iktidarından yana oyunu kullanması, milletimizin bu yöndeki kararlığının da bir göstergesi oldu. 1 Kasım sonrası siyasi ve ekonomik istikrar kalkınmayı da beraberinde getirecektir. Türkiye’nin ekonomideki yükseliş trendi bugünden sonra hız kazanarak devam edecektir. İnşaat sektörünün aktörleri olarak bizler de yatırımlarımızaara vermeden devam edeceğiz. Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında üzerimize düşecek her görevi de İhlas Yapı olarak yerine getirmeye hazırız. Sonuçların tüm milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ederiz.

Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya
Türkiye, potansiyeli son derece yüksek bir ülke. 7 Haziran öncesinde girilen seçim atmosferi ve sonrasındaki erken seçim kararıyla 2015 yılı bir anlamda da seçim yılı olarak geçti. Gerek yerli, gerekse yabancı yatırımcılar bu atmosferden etkilenerek yatırım kararlarını askıya almıştı. Ancak 1 Kasım seçimlerinde seçmenlerin yarısı istikrardan yana oyunu kullanarak kararlı bir adım attı. Bu sonuçlar ekonomide ve inşaat sektöründeki istikrarın devamlılık sağlayacağının da önemli bir göstergesi oldu. Bugünden sonra yerli ve yabancı yatırımcıların da hızla harekete geçeceği aşikar. Geçtiğimiz yıl global piyasalarda güvenli liman olarak nitelendirilen Türkiye, bu unvanını korumaya devam edecektir. Türkiye’nin önünü gerek ekonomik, gerekse stratejik atılımlar anlamında gayet açık görüyoruz. Bu seçimin tüm milletimiz adına hayırlı olmasını dilerim.

Irmak Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül
1 Kasım seçimlerinin sonucu bize gösteriyor ki; milletimiz kavga, gürültü, kararsızlık istemiyor, istikrarlı ve güçlü bir Türkiye istiyor. Bu ülkenin kendi içinde çok güçlü çarkları var. Belirsizlikler milletimizi sürekli beklemeye ve kararsızlığa itiyor. Türkiye’nin dünya ülkelerini yakalaması için bir gününü dahi bekleyerek geçirmesi söz konusu bile olmamalı. Seçmenimizin de kararı bu yönde oldu ve her iki kişiden biri oyunu istikrardan yana kullandı. Biz eminiz ki; Türkiye’nin ekonomik parametreleri istikrarlı çizgisini koruyarak yükselme trendine devam edecek. Türkiye’deki seçimleri dışarıdan takip eden çok sayıda yabancı yatırımcı bulunuyor. Bu sonuçlarla birlikte yabancı yatırımcıların da Türkiye’deki yatırım kararları hızla sonuca bağlanacaktır. Önümüzdeki yeni dönem Türkiye adına istikrarın dönemi olacaktır. Ekonomik anlamda da inşaat sektörünün gelişimi anlamında da bu dönemi son derece verimli geçireceğimizi düşünüyoruz.

Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çehreli
İstanbul’un Anadolu yakasında Kartal’da yaptığı başarılı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla adını duyuran Royal Group’un Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çehreli gerçekleşen seçim sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. 2014 yılından buyana süren seçim atmosferinden ülke olarak çıktığımızı belirten Tolga Çehreli, “Sonuçların tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim döneminde söylenen olumsuz söylemler geride kalmalı. Türk halkı tecihini yaptı. Belirsizlik ortadan kalktı. Bir an önce hükümet kurulmalı. İbre yeniden siyasetten ekonomiye dönmeli” dedi. Hükümetin kurulmasıyla birlikte özellikle gayrimenkulde ertelenen talebin alıma dönüşeceğini belirten Çehreli, bu sayede satışların artacağını ve piyasaların canlanacağını ifade etti.

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar
Gerçekleşen seçimin sonucunu değerlendiren 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, “Türkiye büyük bir demokrasi sınavını daha başarıyla geçti. Milletimiz bir kez daha oyunu istikrardan yana kullandı” dedi. Siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasına paralel olarak ekonomik istikrarın tekrar sağlanması gerektiğine işaret eden Dündar, “Son bir kaç aydır seçim atmosferi nedeniyle döviz yükseldi, maliyetler arttı, yatırımlar ertelendi. Ancak sonuçlar istikrarı destekledi. Bu durum piyasaya olumlu yansıyacaktır” diye konuştu.

Seçim sürecinin geride kalmasının vatandaşın karar verme süreceğini de hızlandıracağını belirten Dündar, “Şimdi herkes kaldığı yerden devam edecek. Gayrimenkul sektöründe hem yatırımlar hem de satışlar artacak” açıklamasında bulundu.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, genel seçim sonuçlarının ardından bir değerlendirme yaptı. Dumankaya, ekonomik istikrarın sürmesini en büyük beklentileri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "1 Kasım Genel Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyası olarak ülkemizin elde ettiği kazanımların ve ekonomik istikrarın sürdürülmesi en büyük beklentimizdir. Milletimiz 1 Kasım seçimlerinde, yüksek bir katılımla, iradesini, 4 partili bir Meclis’ten yana kullanmıştır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne sahip çıkma yönünde güçlü bir irade ortaya koymuştur.”

Kurulacak hükümetin bu fırsatı iyi değerlendirmesi, en kısa zamanda barış ve ekonomik istikrarı yeniden hayata geçirdiğimiz bir döneme girmeliyiz. İnovasyon ve Ar-Ge’yi merkeze alan, bilgi ve teknoloji sistemleri odaklı, eğitimi öne çıkaran, yüksek katma değer odaklı projelerle ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışmalıyız. Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını bekliyoruz.” 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181