'Vatandaş doları bozar evi alır'!
Emlak Konut GYO Genel Müdürü. Murat Kurum, geçen ay 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptıklarını belirterek, "Kasım ayı itibanyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6.2 milyar lira ciroya ulaştık. Yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız" dedi. Emlak Konut GYO'nun Ankara Çankaya'da hayata geçireceği 'Başkent Emlak Konudan' projesinin tanıtımında konuşan Kurum, bu yıl için 11 bin bağımsız bölüm ve 7.6 milyar lira ciro hedefi belirlediklerini, dünyadaki ekonomik sıkıntılara rağmen bu hedefleri yakalayacaklannı söyledi. Türkiye'de gayrimenkul ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını kaydeden Kurum "Yıl sonu itibarıyla hedeflerimizi yakalayacağız. Son bir aylık sürece bakarsak, 15-20 gün önce Gebze'de yaklaşık 2 bin bağımsız bölümden oluşan bir proje satışa sunduk. 4.5 kat talep geldi, 4 bin 500 başvuru oldu. Kasım ayı satışlarına bakarsak, kasım ayında toplamda 2 bin 200 bağımsız bölüm saüşı yaptık. Kasım ayı itibanyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına ,6.2 milyar lira ciroya ulaştık. Toplama bakarsak, yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız. Ülkemiz zor bir süreçten geçti ve bu zor süreç sadece ülkemiz ile alakalı değil. Böyle bir ortamda hem satış hem kar hedefini yıl sonu itibarıyla yakalayacağız. Bana göre şu an tam konut alma zamanı. Bu fırsatlar belki ileride tüketicilerin karşısına çıkmayacak" diye konuştu.

PİYASAYA 6 MİLYAR LİRA
Başkent projesinin 1.5-2 milyar lira satış değeri olduğunu vurgulayan Murat Kurum "Ankara projesini de katacak olursak, son 15-20 günlük süreçte Emlak Konut olarak piyasaya 5.5-6 milyar liralık yeni iş hacmi sürdük" dedi.

VATANDAŞ DOLARI BOZAR KONUT ALIR 
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, piyasalara ilişkin bir soru üzerine, "Dolar bunun üzerine gitmeyecek, dolar gelebileceği son noktaya kadar gelmiş. Gayrimenkul alanında böyle bir ödeme sekli sunarsanız vatandaş gider dolarını bozdurur, getirir projeye yatırır" dedi. Emlak Konut olarak, 2017'nin en az bu yıl kadar iyi olacağını ifade eden Kurum, karlılıklarının yine bu seviyelerde olacağını düşündüklerini kaydetti.

Ankara'ya 'Başkent Emlak Konutları'
Ankara'da hayata geçirilen 'Başkent Emlak Konutları' projesinde kentsel dönüşümden dolayı 492 adet hak sahibi olduğunu, projede 2+1'den 6+1'e kadar çeşitli dairelerin bulunduğunu ifade eden Murat Kurum, piyasanın çalışması gerektiğini, bu nedenle hızlı hareket ettiklerini, piyasanın ise ihtiyacı olduğunu söyledi. Emlak Konut CY0 Genel Müdürü Kurum "Başkent Emlak Konutları' orta ve orta üstü kesime hitap etmesine karsın uygun ödeme koşullarına sahip" dedi. Çankaya'nın Mühye Mahallesi'nde yer alan 'Başkent Emlak Konutları', toplamda 202 bin metrekare alan üzerinde bin 504 bağımsız bölümden oluşuyor. Bağımsız bölümlerin yanı sıra kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilecek 492 konutun daha yer aldığı projede, yüzde 10 peşinat, 15 yıl vade ve 850 liradan başlayan ödeme koşulları sunuluyor. Projenin ihalesinin bu ay ya da ocak ayında yapılması planlanıyor.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181