Vatandaşlık kararı Ankara sektör temsilcilerini de heyecanlandırdı!
Türkiye'de yatırım yapan yabancıların Türk vatandaşı olmasının önü açıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre, Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek. Karar Ankara inşaat sektörü temsilcilerini de heyecanlandırdı.

Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, Türkiye'de birbiri ardına yeni nesil ofisler, plazalar ve rezidanslar inşa edildiğini hatırlatarak, "Yatırımını Türkiye'ye yapan yatırımcı 2 kere kazaÜnal Pala nacak. Hem Türk vatandaşı olmanın avantajlarından yararlanacak, hem de oldukça karlı çıkacakları yatırımlara imza atacaklar. Özellikle ticareti çok iyi bilen, ülkemizi de yakından takip eden Arap coğrafyasının bu karara büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum" dedi.

Rotayı Ankara'ya çevirecek
BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci de yabancı yatırımcıların genelde yatırımlarını İstanbul'a yönlendirdiğine dikkati çekerek, "Ancak İstanbul'da I da yavaş yavaş bir I doygunluk olmaya Efe Bezci™ başladığını söylemek mümkün. Yatırımcı artık farklı alanlara açılmak istiyor. Söz konusu karar ile yabancı yatırımcı, ağlarını Türkiye'nin diğer kentlerine doğru genişletebilir. Bu noktada İstanbul'a alternatif gelişen Ankara'nın ön plana çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün de "Ortadoğulu yatırımcının yapacağı 1 milyon dolar ve üzeri değerdeki gayrimenkul yatırımlarının Türk vatandaşlığının cazibesi ile birleşmesi inşaat sektörüne de yeni kan getirebilir" dedi.

Milliyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181