Vergi yapılandırmada başvuru süresi uzatıldı!
Başvuru süresinin uzatılmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı çıkarılacağını vurgulayan Ağbal, taksit ödeme sürelerinin uzatılmayacağı uyarısında bulundu.

TAKSİTLERE DİKKAT
Ağbal, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2017 yılı bütçe tasarısının sunuş konuşmasını yaptı. Bir yanlış anlama olmaması konusunda uyaran Ağbal, taksitlerin bir ay sonraya kalmayacağını süresinde ödeneceğini kaydetti. Ağbal, “Vergi borçlarında ilk taksit kasımda ödenecekti. SGK prim borçlarının ilk taksiti ise aralık ayında ödenecekti. Yani başvuru süresi uzatıldı, ancak ödeme süreleri aynı kalacak” dedi. Taksitlerde erteleme yapılmama nedenini de açıklayan Ağbal, “Eğer taksit sürelerini de uzatsaydık, vatandaşlarımız ocak ayında hem vergi, hem de SGK prim borcu taksiti ile karşı karşıya kalacaklardı. İki yükün ödenmesinde sıkıntı olacaktı. Bunu önlemek için taksit ödemelerinin süresini uzatmadık. Vatandaşlardan da iki taksiti aksatmaları halinde kanun hükmünden yararlanamazlar” uyarısı da yaptı.

40.5 MİLYAR LİRALIK BAŞVURU
Ağbal, yeniden yapılandırmaya 4 milyon 618 bin 120 başvuru yapıldığını, 40.5 milyar lira alacak tutarının yapılandırıldığını, bu tutarın bir önceki yapılandırmadaki başvurunun üstünde olduğunu söyledi. Ağbal, şimdiye kadar 1.2 milyar liralık da tahsilat yapıldığını kaydetti. 2B kapsamında da 448 bin 589 taşınmazın satıldığını, toplam satış tutarının 8.7 milyar lira olduğunu, tahsilatın ise 5.5 milyar lira olduğunu bildirdi. Bu arada asgari ücretin 1.300 liranın altına düşmemesine yönelik düzenleme de dün Komisyon’da ele alındı.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181