Via GYO halka arzı başarıyla tamamladı!
Via GYO, alışverişle eğlenceyi bir araya getiren portföyüyle son iki yılın en büyük ve en önemli halka arzlardan birine imza attı. Yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği ve Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş liderliğindeki konsorsiyum tarafından 5-6 Mayıs tarihlerinde talep toplanan Via GYO’nun halka arzında, arz edilen payların yaklaşık 2,3 katı kadar talep toplandı. Via GYO’nun paylarının 13,60 TL halka arz fiyatından sunulduğu halka arzda toplam 22.500.000 TL’lik nominal tutarlı pay satılarak şirketin %25’i halka açıldı.

Yurtiçi Bireysel’e 244,8 milyon TL, Yurtiçi Kurumsal’a 61,2 milyon TL’lik satış

Yurtiçi bireysel yatırımcılara 244,8 milyon TL’lik tahsisat planlanan halka arzda, pay talep eden bireysel yatırımcıların sayısı 2 bin 429’u bulurken, talep tutarı ise 631 milyon TL’ye ulaştı. Halka arz sonucunda 2 bin 426 bireysel yatırımcıya 244,8 milyon TL’lik satış gerçekleşti.

Yurtiçi kurumsal yatırımcılara 61,2 milyon TL’lik tahsisat planlanan halka arzda, pay talep eden kurumsal yatırımcıların sayısı 29’u bulurken, talep tutarı ise 78,5 milyon TL’ye ulaştı. Halka arz sonucunda 29 kurumsal yatırımcıya 61,2 milyon TL’lik satış gerçekleşti.

2015’ten bu yana en büyük halka arz

Halka arz sonrasında payların yüzde 80’i yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmiş Via GYO halka arzı, 2015 yılından bugüne kadar piyasalarda yapılmış en büyük ve en önemli halka arzlardan biri oldu.

Yatırımcıya dikkat çeken halka arz teşvikleri sunuldu

Via GYO halka arzında, şirketin sunduğu halka arz teşvikleri de dikkat çekti. Buna göre Via GYO halka arzında halka arz edenler, halka arz edilen payların Borsa’da işlem görmeye başladığı gün dâhil olmak üzere 15 iş günü süreyle her bir işlem gününün açılış seansında, halka arz fiyatından 225.000 adet günlük alım emri girecek. Via GYO ve ortaklar tarafından 180 gün boyunca pay satmama ve bedelli sermaye artımı yapmama taahhüdünün geçerli olduğu halka arzda ortaklar, 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay da satmayacaklar. Halka arz sonucu VIA GYO payı alan tüm yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları payların tamamını veya bir kısmını VIA GYO paylarının Borsa’da işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle aralıksız bir şekilde hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük şirket pay miktarının 14,00 TL fiyatından halka arz edenlere geri satma hakkına sahip olacak.

Via GYO’nun paylarının, 11 Mayıs’ta Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması planlanmaktadır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181