Yabancı yatırımcı yeşil binaları tercih ediyor!
İklim değişikliğinin etkilerine karşı her sektör kendi alanında çevreci projelere ağnlık verirken, bu durum inşaat sektörüne 'yeşil bina' olarak yansıyor. Avrupa'da oldukça yaygın olan, ülkemizde ise yeni yeni yerleşmeye başlayan yeşil bina kurgusu, özellikle Türkiye'de konut yatırımı yapacak yabancıların ilgisini çekiyor.

Üretim aşamasında doğaya zarar vermeyen, çevreci malzemelerin kullanıldığı yeşil binalar, uzun dönemde daha az enerji tüketilmesiyle hem tasarrufun hem de çevre korumanın önünü açıyor. Türkiye'de özellikle son yıllarda başlatılan çalışmalar sonucunda sayıları git gide artan yeşil binalara olan ilgi. nin alıcıya da yakın zamanda yansıması bekleniyor. Leed Gold sertifikası adayı One Tower Diplomatique projesini tercih eden yabancı uyruklu konut alıcısının 'yeşil bina' kurgusuna ayrı özen gösterdiğini belirten İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, şunları söyledi:

"Büyükelçilik, uluslararası temsilcilik ve yurt dışı merkezli firmalarda görev yapanlar yerleşim yeri olarak Oran bölgesini tercih ediyor. Yabancıların konut kriterleri bizden biraz daha farklı. Ankaralı konut alıcısı konfor ve kaliteden vazgeçemezken, yabancılar konutun daha detaylı özelliklerine dikkat ediyor. Bunların başında da projenin ne kadar çevreci, ne kadar 'yeşil' olduğu geliyor. Satış Ofisimizi ziyaret eden yabancı uyruklu alıcılar, Leed Gold sertifikası kriterlerini tüm ayrıntılarıyla öğrenmek istiyor" dedi.

Tüm detayları çevreci 
Özkan Özçelik 'yeşil bina' kurgusu kapsamında One Tower Diplomatique projesinin tüm detayların, çevreci ve enerji tasarrufu sağlayacak şekilde kurguladıklarını bildirdi. Yapılan çakmalarda hem konut sahiplerinin sağlığı hem de çevreyi düşündüklerinin altını çizen Özçelik, "Ankara'nın öncü Leed Goİd sertifikası adayı One Tower Diplomatique'de enerji tasarrufundan, atık su arıtımına; elektrikli araç şarj istasyonundan, yalıtımına ve daha birçok özelliğine kadar çevreci olma anlayışını benimsedik.'' dedi.

Sabah Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181