Yabancılardan en çok talep gören şehirler İstanbul, Yalova, Bursa, Antalya ve Sakarya oldu!
Sabah, Dubai'de 16'ncısı düzenlenen Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul etkinliği Cityscape Global'de Türk gayrimenkul sektörünü bir araya getirdi. Dubai Nusret'te gerçekleşen ve gelenekselleşen buluşmada, gayrimenkul sektörünün aktörleri fuarın değerlendirmesini yaptı. Sektör temsilcileri, Türkiye'den 1 milyon dolar üzerinde mülk alana vatandaşlık verileceği ve KDV muafiyeti sağlanacağını yatırımcılara anlattıklarını kaydetti. Yabancı yatırımcılara Türkiye'nin güvenli liman olduğunu anlattıklarını söyleyen sektör temsilcileri, yılda 4.5 milyar dolarlık gayrimenkul sattıklarını, rakamı 10 milyar dolara çıkarmak için çalıştıklarını vurguladı.

TÜRK PROJELERİNE YOĞUN İLGİ
Sektör temsilcileri, nitelikli alıcılarla hem fuarda hem de İstanbul'da görüşmeler ve satış yapmak için ön protokol imzaladıklarını belirterek, ortaklık tekliflerinin yanı sıra blok satışa da talep olduğunu dile getirdi. Türk projelerinin yoğun ilgi gördüğünü anlatan inşaatçılar, yabancı yatırımcının en çok İstanbul, Trabzon ve Bursa şehirlerine yatırım yapmak istediğinin altını çizdi.

TİCARET BAŞKA SİYASET BAŞKA
Türk inşaat sektörüne kamudan da büyük destek geldi. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve heyeti hem de Emlak Konut GYO fuara çıkarma yaparak, sektörün gücünü ve potansiyelini yabancı yatırımcıya anlattı. Sabah'ın gelenekselleşen Cityscape yemeğine de katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Körfez'de yaşanan gerilimde Türkiye'nin arabuluculuk görevi üstlendiğini kaydetti. Bakan Özhaseki, "Konjonktürden dolayı dünyada çok hızlı bir şekilde olumlu rüzgarlar esmese de Körfez'den iyi bir rüzgar esiyor. Durağanlık yaşasak da geçecek. Biz kardeş ülkeler arasında hakemlik yapıyoruz. Ticaret başka siyaset başka" dedi.

KÖRFEZ'DE ETKİLİYİZ
Türkiye'nin Körfez ülkelerini kardeş ülke olarak gördüğüne dikkat çeken Bakan Özhaseki, "Türk müteahhitlik firmaları Körfez'de çok etkili. Geçen yıl Türk müteahhitlik firmaları bölgede 9.7 milyar dolarlık iş üstlendi. İçerde işini büyüten firmalar dışarıda daha kolay iş buluyorlar. Hatta bu negatif durumu fırsata çevirebilecek firmalar var. Çünkü bölgede arsa fiyatlarının ucuzlaması sebebiyle fırsatlar doğacaktır. Gayrimenkul etkileniyor gibi görünse de su akmaya devam eder" diye konuştu.

VATANDAŞLIK TALEBİ YAĞIYOR
Bakan Özhaseki, yabancılar tarafından en çok talep gören şehirleri ise İstanbul, Yalova, Bursa, Antalya ve Sakarya olarak sıraladı. Özhaseki, "Özellikle yeşilin ve suyun olduğu yerler ilgi görüyor. Bu arada konut edinme vasıtasıyla vatandaşlığa müracaat edenlerin sayısında da önemli artış var" dedi.

13 FİRMA KATILDI
11-13 Eylül arasında Dubai World Trade Center'da, 42 bin metrekarelik alanda düzenlenen Cityscape Global'de 26 ülkeden 300 katılımcı firma yer aldı. Fuara bu yıl Türkiye'den 13 firma katıldı. Apı Grup, Aremas, Avrupa Konutları, Bekir Erkuş Gayrimenkul, Cathay Grup, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Emlak Konut, Ems Yapı, Garanti Koza, Mar Yapı, Spdo Mimarlık, Tabanlıoğlu Mimarlık ve Tahincioğlu Türkiye'yi temsil etti.

KİMLER KATILDI?
Sabah'ın düzenlediği yemeğe bu yıl Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Soner Akpınar'ın yanı sıra İnsay Yapı, Cathay Grup, Emlak Konut GYO , Demirland Yapı, Paşayiğit Mimarlık, Tabanlıoğlu ve Efekta Mimarlık'tan yetkililer katıldı.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181