Yabancıya konut satışında Irak zirve'de!

Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık’ın gerçekleştirdiği araştırma ve sektör analizine göre 2017 Haziran sonu itibariyle Türkiye’de konut satışı bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,74 artış gösterdi.
 
Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Pronote Gayrimenkul Danışmanlık’ın Kurucu Ortağı Emir Sezgin, 2017 Haziran sonu itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtiyor. Sezgin,Haziran ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre %3,74 artış göstererek, 654 bin 363 adede ulaştığı üzerinde duruyor.
 
Konut Satışlarında Lider İlk 5 İl; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa.
2017 Haziran sonu itibariyle en fazla konut satışının gerçekleştiği ilk 5 ilin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da olduğunu belirten Emir Sezgin, bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında Ankara, İzmir ve Bursa’da sırasıyla;  %9, %3, %6 artış yaşandığına dikkat çekiyor. Sezgin, İstanbul ve Antalya’da ise konut satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine sırasıyla %2 ve %5 oranında azalış görüldüğünü kaydediyor.
 
Yıl sonunda toplam 1 milyon 400 bin adet konut satılması bekleniyor.
Türkiye’de son 5 yıldaki konut satış istatistiklerini değerlendiren Sezgin, bir önceki yıl Haziran sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarının, yılsonu itibariyle gerçekleşen satışın yaklaşık %47’lik bir bölümünü oluşturduğunu kaydediyor. Sezgin, 2017 yılsonunda yaklaşık 1 milyon 400 bin adet konut satışı gerçekleşmesini bekliyor.
 
Satılan Her 2 Konuttan 1’i İlk Satış.
2017 Haziran sonu itibariyle Türkiye genelinde satılan 654 bin 363 adet konutun %45’ini, konutun ilk defa satılması anlamına gelen ‘‘ilk satışlar’’ oluşturuyor. Bu oran da yaklaşık her 2 konuttan 1’ine denk geliyor. Yatırımcının yeni konuta olan talebinde artış olduğunu söyleyebiliriz.

Yabancıya Satışlarda Iraklılar Yine Zirvede.
Türkiye genelinde yabancılara yapılan konut satışları incelendiğinde, 2017 Haziran sonu itibariyle toplam 9.686 adet konutun yabancılara satıldığını görüyoruz. Yabancılara yapılan satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2 artış göstermiştir. En fazla konut satılan alan yatırımcıların başında ise Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Rusya ve Afganistan vatandaşları geliyor. Yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği ilk 3 il ise sırasıyla; İstanbul, Antalya ve Bursa olarak karşımıza çıkıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181