Yabancıya konut satışının 50 bine yükselmesi bekleniyor!
En az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı, tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartı ile satın aldığı ilgili kurumlarca tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesine ilişkin karar gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı. Ev alana vatandaşlık verilmesiyle son yıllarda 5 milyar dolar düzeyinde seyreden yabancıya satışın değer olarak 10 milyar dolara çıkması, adet olarak da 20 binden orta vadede 50 bine yükselmesi bekleniyor.

Yüzde 20 artış olur
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, düzenleme ile istihdam ve döviz mevduatlarının artırılmasının hedeflendiğini ifade ederek, “Bu düzenleme ile beraber yabancıya satış konusunda çıtayı yükselterek hedefi yıllık en az 10 milyar dolara çıkarmalıyız. Yani son yılların en az 2 katı. Bu mümkün” dedi.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancılara konut satışında geçen yıl 2015’e göre gerileme yaşandığını kaydederek, yabancıya konut satışının 2016 için 18 bin olmasını beklediklerini bildirdi. Vatandaşlık hakkıyla birlikte 2017’de yabancıya konut satışının en az yüzde 20 artacağı öngörüsünde bulunan Durbakayım, şunları söyledi: “Bu kapsamda 2017’yi 20 binin üzerinde bir satışla tamamlamayı hedeflerken, öngördüğümüz bu artışın genelde Rusya, Ortadoğu ve Körfez ülkelerine yönelik satışlardan kaynaklanacağını düşünüyoruz.”

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Yabancılara satılan konutun toplam içindeki oranının yüzde 1’lerde seyretmesi bu alanda bir canlılığa ihtiyaç hissettiriyordu. Bu adım sektöre can suyu olacaktır” dedi.

Yaşamaya ve yatırıma gelecekler
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’deki konut piyasasını olumlu yönde etkileyeceği şüphesiz. Döviz sorunu yaşadığımız bu dönemde böyle bir yasa çıkarılması çok iyi oldu. Yabancılar ülkemize gezmek için gelirken şimdi burada yaşamaya ve yatırıma geliyorlar.” 

Gazete Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181