Yatay şehirleşme için çalışmalar başladı!
'Modern şehir' kurgusunun olmazsa olmazı olarak benimsenen gökdelenler, kentlerin tarihi görünümlerinde ciddi deformasyonlara neden olunca, hükümet de yatay şehirleşme konusunda çalışmalara başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı"nda söylediği "Alan itibarıyla sınırlı olduğumuz yerlerde dikey mimari kullanılabilir. Ama sıkıntı olmayan yerlerde bizim özgün, yatay mimarimizi kullanmamız lazım" sözleriyle destek verdiği harekete gayrimenkul profesyonellerinden 'Biz hazınz' karşılığı geldi.

Çok sayıda kentte doğru arsa çözümlemeleri ile yeni yerleşim yerlerinin ortaya çıkmasını sağlayan Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, 'yüzyıbn projesi' olarak tanımladığı yatay şehirleşme hamlesine yönelik tüm çalışmalan yürekten desteklediklerini belirtti. Öngün, Türkiye'nin kendine özgü mimarisinin yatay şehirleşme için çok uygun olduğunu da söyledi.

Star Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181