Yatırımcılar rotasını Anadolu'ya çevirdi!
Büyükşehirlerdeki arsa stoklarının azalması ve inşaat maliyetlerindeki artış bu alanda faaliyet gösteren şirketleri farklı şehirlere odaklanmasına neden oldu. Bir çok ilde Emlak Konut GYO güvencesiyle ihale edilen arsalar üzerinde geliştirilen projeler, ev sahibi olmak isteyen orta gelir grubunun ilgisini çekiyor. Bir dönem Anadolu'da gelir durumu konut satın almaya müsait olan yatırımcıların akın ettiği İstanbul’da fiyatların aşırı yükseldiğini görenler şimdi birikimlerini Anadolu’da değerlendirmeyi tercih ediyor. Taksit tutarlarını İstanbul’daki projelere göre daha makul gören yatırımcılar, güven veren markalı konut üreticisi firmaların faaliyetlerini yakın takibe aldı. 

ARSALAR DEĞERLENİYOR 
İstanbul, İzmir, Kocaeli, Tekirdağ gibi illerde bugüne kadar orta gelir grubuna yönelik kaliteli ama uygun ödeme koşullarıyla pek çok konut üreten Emlak Konut GYO, son iki yılda İzmir, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Denizli, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yalova gibi illerde bulunan arsa stokunun yeni projelerle değerlendirmeye başladı. Emlak Konut’un Anadolu'ya açılarak İstanbul'daki yüksek fiyat artışı sıkıntısını aşmaya çalışması inşaat firmaları için yeni bir fırsat kapısı oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir emlak piyasasında oluşan yüksek fiyatlamalar karşısında her hangi bir konut satın alamayacağını düşünen yatırımcıların tercih ettiği projeler ise ihale edilerek bir bir satışa sunuldu.   

KALİTEMİZLE ANADOLU’DAYIZ 
Ankara’daki Sofa Loca ile başlayan Anadolu’ya yatırımcı akınında başarı elde eden Emlak Konut GYO’nun Genel Müdürü Murat Kurum, ‘’ Anakara projemiz ile Emlak Konut’un marka ve güvenini Anadolu’ya yayma yolunda attığımız ilk adımın ardından diğerleri geldi. Artık Anadolu’daki illerimizde de konuttaki kalite ve güveni hayata geçiriyoruz. Hem konut alıcısına kazandıran, güven veren, hem de hissedarlarına kazandıran yapısıyla güçlü bir Emlak Konut olarak kısa ve orta vadede Anadolu’da da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz’’ mesajı verdi. 

Şirketlerin yeni adresleri
Anadolu’ya markalı konut projeleri ile yayılma hedefi devam eden Emlak Konut GYO’nun yanısıra, bu yıl Anadolu’ya açılan şirketler arasında Rönesans Gayrimenkul, Sur Yapı ve DAP Yapı ön sıralarda yer alırken, üçünün de önceliği İzmir oldu. 

300 metrekarelik alan
Geçen hafta Bursa’da MARKA projesinin AVM bölümünün açılışını gerçekleştiren Sur Yapı, Antalya Kepez’de 1 milyon 300 bin metrekarelik dönüşüm projesine imza atacak. Babacan Yapı CEO’su Mehmet Babacan, memleketleri Gaziantep’e olan vefa borçlarını bu ilde geliştirecekleri dev bir konut projesi ile ödeyeceklerini dile getirirken, Ali Ağaoğlu da Trabzon’da karma Yalova’da ise farklı konseptli bir proje için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Başakşehir ve Kartal’da projeleri olan Dağ Mühendislik, Konya'da yeni projelere imza atmaya hazırlanırken Kuzu Grup, başta Ankara olmak üzere Anadolu'nun diğer büyük illerindeki fırsatları değerlendirmeye başladı. 

Yüzde 25 daha ucuz 
Emlak Konut GYO’nun Anadolu’daki hasılat paylaşımlı projelerinin dışında İzmir, Ankara, Antalya, Bursa ve Trabzon gibi büyükşehirlerde proje gelişmeye başlayan inşaat şirketleri, arsa maliyetlerinin İstanbul’a göre düşük olmasından dolayı yatırımcılara yüzde 20 -25 daha ucuz konut satabiliyor. Ayrıca Anadolu'da gelir seviyesi yüksek olanlar için üretilen projeleri memleket özlemi ile tercih edenlerin sayısı da artıyor.

Geleneksel yapı değişmiyor 
Gittikleri her ilde, geleneksel Anadolu mimarisi ve aile yaşamının gereklerini bünyesinde barındıran projelerin geliştirilmesine özen gösterdiklerini dile getiren Kurum ve ekibi, alt gelir grubuna kaliteli ve lüks konut üretmenin startını Denizli'de vermişti. Şirket, Teknik Yapı tarafından inşa edilen yaklaşık 1500 konutluk Evora Denizli projesindeki fiyat politikasıyla da yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. 

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181