Yatırımcıların yeni rotası kent merkezleri!
Seçim öncesi her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de yaşanan durgunluğun ve yavaşlamanın merkezdeki projeleri etkilemediğinin altını çizen Keten, A ve A+ segmentte bir durgunluk olmadığını, özellikle kriz dönemlerinde yatırımcıların merkezdeki projelere yöneldiklerini söyledi. Merkezi bölgelerde kriz anında daha fazla konut satıldığını çünkü yatırımcıların oraları daha güvenli bulduğunu belirten Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, özellikle 1+1 dairelerin kriz dönemlerinde oldukça yoğun ilgi gördüğünün altını çizdi.

Son yıllarda dünyada başlayan “sadeleşmek” trendinin emlakta da geçerli olduğunun ve artık Türkiye’de de insanların hem yatırım amaçlı hem de yaşamak için şehrin merkezinde, iş yerlerine ve sosyal-kültürel etkinliklere yakın 1+1 dairelere yöneldiklerini belirten Keten, “Küçük konutların tercih edilmesinin nedenlerinin başında; fiyat, temizliğin daha kolay olması, fazla eşyaya gerek duyulmaması, metropollerdeki yoğun iş hayatı sebebiyle evde uzun saatler geçirilmemesi, küçük daireleri ısıtmanın daha uygun ve kolay olması, kira getirisinin yatırımına göre daha yüksek olması ve merkezi lokasyonlarda kolay kiracı bulunması gibi faktörler geliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181