Yatırımcının yüzünü konut güldürecek!
Büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye genelinde çok sayıda Alışveriş merkezi (AVM) ve ticari ofis inşaatı devam ederken, yatırımcının yüzünü konut güldürecek. Uzmanlar Türkiye genelinde konut fiyatlarının artacağı ticari ofis ve dükkanların değerinin ise değişmeyeceğini öngörüyor. Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, barınma ihtiyacının yeni dönemde de artarak devam edeceğini ifade ederek AVM'ler başta olmak üzere ofislerin değerinin ise artmayacağını söyledi.

Konuta olan talep ve kıymetin artarak devam edeceğini dile getiren Altuntaş, "Dükkan ve ofis gibi ticaret mekanlarının ise değerinin artmayacağını hatta bazılarının düşebileceğini düşünüyorum. İnsanlar buraların aidatlarını bile kaldıramayacak. AVM yatırımının karşılığı 18-20 yılı buluyor" dedi. Altuntaş, rant döneminin de geride kaldığı görüşünde. Konut satışlarının sürdüğünü dile getiren Altuntaş, inşaat sektörünün umut sattığı ve vatandaşın da umut satın aldığını kaydetti. Konut alacak vatandaşın dedektif gibi davrandığım aktaran Altuntaş, banka başta olmak üzere farklı yerlerden bilgi aldığını söyledi.

Erdinç ÇELİKKAN / Hürriyet Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181