'Yeni nesil ofis ihtiyacı 10 yıl daha devam edecek'!
Başkent Ankara'da yeni nesil iş merkezi sayısının son 2-3 yıldan bu tana ciddi şekilde artması, 'stok fazlası alabileceği' iddialarını da beraberinde getiriyor, inşaat sektörü temsilcileri ise, olası bir arz fazlalığı sorununun, kentte ikamet eden ve yatırımlarını Ankara'ya yönlendiren yabancılarla çözülebileceği görüşünde.

Şu an için Ankara'da 'ofis stoğu'nun söz konusu olmadığının altını çizen BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, yeni nesil ofis ihtiyacının 10 yıl daha devam edeceğinin altını çizdi. Başkent iş dünyasındaki dönüşümün tamamlanma sürecinin süreceğini vurgulayan Bezci, "Eskiden apartman dairelerine sıkışan firmalar, bu alışkanlığı çoktan aştı. Artık firmalar ofislerinin plaza ve iş merkezlerinde olmasını istiyor. Bu da daha fazla iş merkezi ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Ancak özellikle birkaç yıldan bu yana sayıları artan plazaların bir noktadan sonra doygunluğa ulaşacağı, arz fazlası oluşacağı yönünde endişeler var. Ben bu durumun doğru olmadığını düşünüyorum. 'Ankara'daki ofis stoku nasıl erir?' sorusunun cevabının 'yabancı firmalar' olduğuna inanıyorum" dedi.

Milliyet Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181