''Yeni yatırımlarımız bin 250 kişilik yeni istihdam oluşturacak!''
Batı Şehir ve Pega Kartal projelerinde teslime başlayıp yüzde 70 kadarını da satan Ege Yapı, önümüzdeki günlerde beş yeni projenin tanıtımını yapmaya hazırlanıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, hepsi İstanbul'da olan yeni projelerinin öncekiler gibi ses getirecek projeler olduğunu söyledi. Kabadayı, ikisi Çekmeköy, diğerleri Fatih, Beyoğlu ve Yedikulede olan bu beş projeye ilave olarak Ege Yapının Yeni Sahrada da kentsel dönüşüm üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Kabadayı, Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini, projelerini hiç ara vermeden sürdüreceklerini belirtti.

İnanç Kabadayı, yakında açıklayacakları yeni beş yeni projenin ve bu projeler sayesinde oluşturulucak bin 250 kişilik istihdamın, Türkiye'ye duyduktan güvenin göstergesi olduğunu da ifade etti. Kabadayı, kısa süre önce Körfezden gelen bir yatırımcıya 25 milyon TL'lık satış yapmış olmalarının, bu güveni yurt dışındaki yatırımcıların da sürdürdüğünü gösterdiğini söyledi Anadoluda gayrimenkul üretimini kısa vadede düşünmediklerini ifade eden, orta vade için de "Belki" diyen Kabadayı, "Çekmeköy'deki projelerimizin biri 45, diğeri 17 dönüm arsa üzerinde yapılacak. Her iki alan da 2B düzenlemesiyle elde edilen araziler. Fatih'te, Emlak Konut ile hasılat paylaşımlı olarak yapacağımız bir projemiz var. Yedikule ve Beyoğlu'nda ise karma projelerimiz var. Beyoğlu nda, Hasköy bölgesinde bulunan eski bir fabrikayı yıkıp onun yerine karma yaşam alanı oluşturacağız. Yedikulede turizm ve turizmi destekleyen fonksiyonların yer aldığı, bir kısmı yenileme olacak bir projeye başlayacağız" bilgilerini verdi.

YENİ SAHRA'DA DÖNÜŞÜM
İnanç Kabadayı, bu projeler dışında Alaşehir'de Yeni Sahrada toplam 50 dönümü bulacak kentsel dönüşüm çalışmalarının da sürdüğünü belirtti. Bölgede kendileri gibi çok sayıda önemli inşaat şirketinin çalıştığını da vurgulayan Kabadayı, "Beş binlik planlar tamamlandı. Binlik planlar üzerinde çalışılıyor. Bölge, tüm Türkiyede geçmişte olduğu gibi parsel bazlı değil, çok daha geniş boyutlarda ve gerçek önlemde bir dönüşüm yaşayacak. Biz orada iki yıldır ofis olarak hizmet sunuyoruz. Sadece gayrimenkul üretimi açısından da değil, bir tür sosyal çalışma içindeyiz. Bölge insanı ile iç içeyiz ve şehircilik kriterlerine uygun olarak çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

15 Temmuz kalkışmasından sonra başlayan dönemi Ttirkiyede beklentilerin aksine bir beraberlik oluşturduğunu söyleyen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Beklenenin tam tersine büyük bir hayr doğdu. Kamu açısından memlekete yerleşmiş metastasın temizlenmesi açısından iyi oldu. Bununla da kalmadı, ekonomik darbe beklentilerini boşa çıkartılacak adımlar da atıldı. Emlak Konut ve GYODER'in attığı adımlarla gayrimenkul alanında başlayan kampanya hem ekonomi hem de vatandaşlar için iyi sonuçlar verdi. Psikolojik sınır olarak kabul edilen yüzde l'in altındaki oranlara inildi. Oranları 0.70'e inmesiyle, sektör yüzde 17-18 gibi bir maliyete katlanıp önemli bir sorumluluk alması sonucunu doğurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile bankaların sektör tarafından başlatılan indirime katılması çok daha olumlu. Gayrimenkulde oranlar 1.10-1.20 arasındaydı artık 1'in altında. Bu şekilde, gayrimenkul sektöründe son yıllarda giderek artan senetli satışlar üzerinden girilen finansal riskler de en aza iner diye düşünüyoruz. Çünkü, gayrimenkul sektörünün üstlendiği senetli satışlar, toplam satışların yüzde 50'sini aşmış durumdaydı. Sektör kendi kendini finanse eder hale gelmişti" dedi.

KALKIŞMADAN HAYIR DOĞDU
İnanç Kabadayı, 15 Temmuz kalkışmasının hemen ardından Türkiye'nin eşi ender görülür nitelikle birleştiğini belirterek, "Çok insan ya da belki bütün dünya bu kalkışmadan Türkiye'nin kötü etkilenmesini bekliyordu. Ama öyle olmadı. Tam tersine, kalkışmadan büyük bir hayır doğdu. Memlekete yerleşmiş metastazın temizlenmesi açısından hayırlı oldu" açıklaması yaptı. Kabadayı, gayrimenkul sektöründe de GYODER'in başlattığı kampanyanın sektöre olumlu yansıdığını, ekonominin de canlandırıldığını ifade etti. Gayrimenkulde faiz oranlarının geriletilmesine de değinen Kabadayı, "Konut kredi oranlan 1.10-1.20 arasında seyrediyordu. Kampanya ile sektör önemli özveride bulunda Bu herkesin birleşmesini de sağladı. 0.70 gibi bir orana indik. Sektörümüz ortalama bir tüketici için yüzde 17-18 gibi maliyete katlanarak yapü bunu. Sektör olarak önemli ve küçümsenmeyecek sorumluluk aldık" dedi. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı bu konudaki sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun peşinden bankalar da Cumhurbaşkanının çağrısı ile faiz oranlarını indirdi. 0.90.0.99 bandına indirim oldu. Bu gelişme genel anlamda talebi bir kez daha canlandırdı. Diğer taraftan son bir kaç yıldır senetli satışlar vardı. Bu sektörde tartışmalı bir durumdu. Biz bir yandan gayrimenkul geliştirip diğer yandan finans görevini de üsdenmiştik. Tüketici yüzde 50'ler, 60'lar düzeyinde banka kredisi yerine firma vadeliye dönmüştü. Gayrimenkul kuruluşlannın kendi asli işine dönmesi açısından da sektör güçlendi."

Hürrem ŞATIROĞLU/Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181