"Yeşil alan olmayanlar konuta açılabilir"
Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi’nin (ŞAR) akademisyen ve bürokratların katılımıyla düzenlediği ‘Taşınacak Olan Askeri Birlik Bölgelerinin, Alternatif Alan Kullanımlarının Değerlendirmesi Çalıştayı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Askeriyenin elinde yeşil alanı olmayan tamamen düz arazi olarak bulunan pek çok arazi de var. O arazilerin normal olarak da icap ederse konut yapımına veya sanayi ticaret yapımına açılması söz konusu olabilir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’ndaki Kabul Salonu’nda düzenlene çalıştayın sonunda ortaya çıkacak sonuç belgesini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Başkan Gökçek özetle şunları söyledi:

HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR
“Bu konuda kamuouyunda çok değişik ifadeler ve fikirler var. Her kafadan bir ses çıkıyor. Konunun sahibi kesinlikle hükümet. Ama hükümetimize yerel yönetim olarak mutlaka fikrimizi arz etmek ve inşallah da kabul ettirmek isteriz. Askeri alanların kesinlikle Ankara’ya ağırlıklı olarak yeşil alan olarak kazandırılması şahsen benim temel fikrim.

AĞACI OLAN YEŞİL KALMALI
Ama öyle askeri alanlar var ki üzerinde en ufak bir ağaç bile yok. Tamamen kıraç vaziyette olan araziler var. Elbette bunların da değişik şekilde değerlendirilmesi, hükümetin uygun göreceği tarzda bizim yapacağımız teklifler tarzında değerlendirilmesi mutlaka mümkün olacak. Ama ağacı ortaya çıkmış yeşil alan olarak ortaya çıkmış olan alanların kesinlikle ve kesinlike Ankara’nın yeni yeşil dokuları olması gerektiği kanaatindeyim.”

KONUT VEYA TİCARET OLABİLİR
Bugünkü görüşmelerden sonra bu çok daha net ortaya çıkacak. Yeşil alanı olmayan tamamen düz arazi olarak askeriyenin elinde bulunan pek çok arazi de var. O arazilerin normal olarak da icap ederse konut yapımına veya sanayi ticaret yapımına açılması söz konusu olabilir. Ama ağaçlı ve yeşil olan bölgelerin kesinlikle ve kesinlikle kamuoyuna yeşil alan olarak kazandırılması şart. Bu bizim vazgeçilmez arzumuz.”

Murat Yılmaz/Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181