"Yüksek maliyet en büyük sıkıntı"
Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Gaziosmanpaşa'da inşası süren Mesa Koza 66'nın örnek daire tanıtımında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Boysanoğlu, toplantıda konut sektörünü değerlendirdi.

Sektörün en büyük sorununun yüksek arsa fiyatları ve döviz kurlarıyla birlikte yükselen inşaat giderlerinin olduğunu belirten Boysanoğlu, bunun da fiyatların artmasına neden olduğunu aktardı. Ankara'nın İstanbul'a göre daha zor bir pazar olduğunun altım çizen Erhan Boysanoğlu, Başkent'e en yüksek metrekare fiyatının 3 bin 500 dolar olduğunu ancak bu fiyatın İstanbul'da 12 bin dolarla kadar çıktığı ifade etti. Boysanoğlu, konut sayısındaki artışın nüfusa oranla çok olmadığını ancak konutu satın alabilecek kişi sayısının az olduğunu dile getirdi. Boysanoğlu, Avrupa'da konut fiyatlarının Türkiye'ye oranla 3-4 kat daha pahalı olmasına rağmen, kredi oranlarının çok düşük olması nedeniyle daha kolay konut alınabildiğini belirtti. 

Hürriyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181