Emlak Konut, Ankara Saraçoğlu'nda 'Türk Evi' temasıyla dönüşüme başlıyor!
Emlak Konut GYO'ya devredilen Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan Ankara'daki Saraçoğlu mahallesinde projelendirme süreciyle ilgili detaylar netleşiyor. Emlak Konut GYO, Ankara'nın merkezi Kızılay'da bulunan 121 bin metrekare büyüklüğündeki arazide tüm yapıların korunarak, geçmişe uygun şekilde tasarlanacağını açıkladı.

GEÇMİŞİNE UYGUN
Ankara'da Maliye Bakanlığı'yla beraber yürütülen dönüşüm projesiyle ilgili bilgi veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak geliştirdiğimiz projelerimizde öncelikli misyonlarımızdan biri kültürel mirasımızın devamlılığını sağlamak Cumhuriyetimizin ilk dönemleri olan 1940'lı yıllarda kamu çalışanlarına ev sahipliği yapmak için tasarlanan ve milli mimarlık anlayışının örneklerinden olan Saraçoğlu mahallesini geçmişine uygun olarak Türk Evi temasının yansımalarını göreceğimiz şekilde yeniden projelendiriyoruz. Süreci çok yakından titizlikle takip eden Maliye Bakanımız Naci Ağbal'ın da açıklamalarında belirttiği gibi bütün yapılar korunarak bugünden daha yeşil ve tüm Ankara halkının daha aktif kullanacağı mahalle olarak yapılmasını planlıyoruz" diye konuştu.

YAPILAR TESCİLLİ DURUMDA 
Murat Kurum, Saraçoğlu mahallesinin zaman içinde atıl kalarak, yemlenme ihtiyacı duyulduğuna dikkat çekti. Kurum, "Bu bağlamda Saraçoğlu mahallesine; geçmişin izleri, mevcut yapılar ve ağaçlar korunarak ekolojik, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik çerçevesinde makro ölçekte ülkemizin başkentine yakışır kentin tarihini yaşatan, dinamizmine ayak uyduran ve başkent halkının ihtiyaçlarına yönelik, nefes alacağı yeşil alanlarıyla7/24 yaşayan nitelikli bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Geleneksel Türk evlerinin örneklerinden olan proje alanındaki yapılar ve ağaçlar tescilli durumda olduğundan, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu ve Kültür Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu'ndan alınacak onaylar doğrultusunda özgün Türk mimarisi ve örnek bir şehircilik yaklaşımıyla uygun olarak yapacağız" ifadelerini kullandı.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181