Emlak Konut Antalya Muratpaşa ve İzmir Alsancak projelerini hızlandırdı!
5.3 milyar TL değerindeki arsa portföyümüz içerisinden, yeni ihale edeceğimiz arsalarla, sektöre yön verecek ölçekte projeler üretmeye devam edeceğiz.

Çoğunluğu gelir paylaşım modeli ile yürütülen 57 projeye imza atan Emlak Konut GYO, yeni projelere odaklandı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, mevcut 5.3 milyar lira arsa portföyleri olduğunu belirterek, sektöre yön verecek ölçekte projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Bu yıl 1.27 milyar lira değerinde arsa alımı gerçekleştiren Emlak Konut. 2017 yılında 9 adet gelir paylaşım ihalesini de tamamlayarak yaklaşık 13 milyar lira hasılat rakamına ulaştı. 2017 yılı içerisinde büyük ölçekli projeler de tamamladı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, halihazırda devam eden çoğunluğu gelir paylaşım modeli ile yürütülen 57 proje olduğunu belirterek, şirketin yıl sonu itibariyle hedeflerine ulaşabilmesi adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Şirket, istanbul Kuzey Yakası. Kartal. Bahçelievler ve Bahçekent bölgesinde geliştirdiği projeleri 2018 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyor.

TÜRKİYE EKONOMİSİ GÜÇLÜ
Türk ekonomisinin gücünün de sektöre ivme kattığını belirten Kurum. "TÜIK verilerini incelediğimizde bu yıl içerisine toplamda gerçekşen ilk ve ikincil el konut satışlarının, gecen yıl rakamlarının üzerinde olduğunu görüyoruz. Yine ülkemizde 3. Çeyrek , büyüme rakamlarına baktığımızda ekonomimizin yüzde 11.1 oranında büyüdüğünü görüyoruz. Bu oran tüm dünya ülkelerinde açıklanan 3. Çeyrek değerleri arasında en yüksek olma özelliğini de taşıyor. Bu değerleri göz önünde bulundurarak bizler. 2017 yılının hem sektör hem de ülkemiz adına verimli bir yıl olarak geçtiği değerlendirmesini yapıyoruz" seklinde konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNE ÇIKACAK 
Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sürdürdüğü kentsel dönüşüm sürecinin 2018'in önemli gündem maddeleri arasında yer alacağını düşündüklerini aktardı. Kurum, kredi faiz oranlarının makul seviyelere getirilmesi ile konut sektöründe istikrarın sürdürülmesi adına önemli bir gelişme olacağına da dikkat çekti. Ülkede artan güven ortamı ile konut ediniminde yabancılara sağlanan teşvikler sayesinde 2018'in yabancı konut satışları acısından önemli bir yıl olacağına inandıklarını vurgulayan Kurum. "Biz de 2018 yılında mevcut 5.3 milyar TL değerindeki arsa portföyümüz içerisinden, yeni ihale edeceğimiz arsalarla, sektöre yön verecek ölçekte projeler üretmeye devam edeceğiz" bilgisini verdi.

Yeni Şafak Emlak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181