Emlak Konut Bizim Mahalle 2. etap ihalesine 5 teklif geldi!
Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, İstanbul Küçükçekmece'de 1 milyon metrekarelik arazi üzerinde geliştireceği 'Bizim Mahalle' için ihaleler art arda yapılıyor. 6 etaptan oluşacak projenin ikinci etap ihalesi de dün gerçekleşti. Birinci etap için en yüksek teklifi veren Özak GYO ve İnter Yapı iş ortaklığı ikinci etapta da ipi göğüsledi. Konsorsiyum 400 milyon lira satış toplam geliri taahhüt ederken Emlak Konut'a da yüzde 20 paya denk gelen 80 milyon lira önerdi. İhalenin ikinci oturumunun önümüzdeki hafta yapılması planlanıyor.

BEŞ TEKLİF GELDİ
En yüksek teklifin Özak GYO ve İnter Yapı İş Ortaklığı'ndan geldiği ihaleye 12 firma ve iş ortaklıklarından 5 teklif geldi. İkinci etabın ilk oturumda yarışan diğer firmalar Dağ Mühendislik, Bema İnşaat-Osmanbey Emlak-Bilal Pars Yapı ortaklığı, Fuzul Yapı-Alzamil-Seha Yapı ortaklığı ve Zilal-Günyüzü-CSR Gayrimenkul konsorsiyumu katıldı. Bizim Mahalle'nin ikinci etabı toplamda 118 bin 98 metrekarelik alandan oluşuyor. 91 bin 728 metrekarelik 3 parseli konut ve ticaret alanı imarına sahip ikinci etap kapsamında 7 bin 800 metrekarelik özel anaokulu alanı, 10 bin 36 metrekarelik ortaokul alanı ve 8 bin 530 metrekarelik park alanı bulunuyor. Bizim Mahalle ikinci etap kapsamında ticaret ve konut imarına sahip 3 parselin inşaat izni 149 bin 514 metrekare olarak belirlendi. 2. etabın tamamında ise 157 bin 315 metrekarelik inşaat izni bulunuyor.

GÜNÜN FIRSATI: ZER KARTAL'DA 90 AY SIFIR FAİZ
İstanbul Kartal'da Zer Kartal Adi Ortaklığı'nın Ceylan İnşaat ve Artuklu Yatırım işbirliğiyle gerçekleştirilen Zer Kartal projesi satışa çıktı. 75 ila 155 metrekare aralığındaki 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunan projeyle 'mahalle kültürünün' bölgede yeniden hayat bulacağını belirten Kartal Adi Ortaklarından Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, "Bu projeyle birlikte Ceylan İnşaat olarak, 35 yıllık tecrübemizi Zer Kartal'a yansıtıyor ve İstanbul'un yükselen bölgesinde yeni bir değere imza atıyoruz. Bunu yaparken de semtin geçmişten bugüne dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik. Konseptini ise yine bölgenin ihtiyaçlarına paralel olacak şekilde karma kullanım olarak belirledik" dedi.

İstanbullular için eski mahalle kültürünün çok önemli olduğunu belirten Ceylan, "Bu açıdan da Zer Kartal'ın İstanbul önemli bir açığı kapatacağına gönülden inanıyoruz. Projemizin sakinlerine sunduğu sosyal donatılarla, bu kültürü yeniden yaşatacağımızı biliyoruz" diye konuştu. Muammer Ceylan, iki stratejik ortak olarak projede isteyenleri ev sahibi yapmak adına 10 yıllık kullanım garantisi ve 90 ay faizsiz taksit avantajı sağladıklarını söyledi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181