Emlak Konut kampanyası ile 1 günde 1 haftalık satış yapıldı!
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nm (GYO) 1 Şubat'ta başlattığı, Türkiye'de ilk kez 240 ay vade ile konut sahibi olma imkânı veren kampanya sektöre canlılık getirdi. Emlak Konut GYO'nun ardından kampanya seferberliğine GYODER ve KONUTDER üyelerinin de destek vermesiyle, kampanyaya katılan proje sayısı 100'ü geçti. Konut alımında 60 aya sıfır faiz, 240 aya 0.79 aylık faiz kampanyası satış ofislerinde sömestr tatilinin de etkisiyle hareketlilik yaşattı. Vatandaşların konut satın almadaki iştahı ve kararlılığı, telefondan satışlara bile neden oldu. Bazı firmaların da yoğunluktan telefonları kilitlendi.

'İLGİ ARTARAK DEVAM EDER'
Edinilen bilgiye göre bazı projelerde haftalık hasılatın 1 günde yapıldığı ifade edilirken en küçük projelerde bile günlük satış rakamlarının yüzde 30'u geçtiği belirtiliyor. Sektör temsilcileri de satış ofislerinde lansman dönemlerindeki kalabalığı ve coşkuyu gördüklerini söylüyor. Markalı konut üreticileri kampanyanın etkisinin önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini belirterek, günde ortalama 100 konut satılacağını öngörüyor. Konut geliştiricileri, kampanyayla birlikte firmaların yıllık satışının yüzde 60'ını şubat-temmuz arasında gerçekleştireceklerini dile getiriyor.

DEVLET DESTEĞİ GELDİ
Cuma günü Bakanlar Kurulu kararıyla kat karşılığı sözleşmelerde ve satış sözleşmelerinde damga vergisi sıfırlandı. Söz konusu vergi, düzenlemeden önce konut fiyatının yaklaşık yüzde l'i olarak alınıyordu. Damga vergisinin kaldırılması da direkt tüketiciye yarıyacak. Bu da konut alımlarında yüzde l'lik indirime denk geliyor. Devletin vatandaşa sağladığı bu imkan da konut alma kararını erteleyen vatandaşları harekete geçirdi.

PEŞİNATI SIFIRA ÇEKTİ
12 projesinde peşinatı sıfıra çekten Sur Yapı'nın Gölbahçe projesinde 3+1 daire 240 ayda aylık 3.204 TL taksitle alınabiliyor. 

Babacan Holding YKB İBRAHİM BABACAN: 'Herkesi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz'
Kampanyanın yatırımcılara önemli bir fırsat sunduğunu söyleyen Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ibrahim Babacan, "Bu kampanya sayesinde vadelerin kısa olmasından dolayı zorlanan ve bu zamana kadar konut sahibi olamayan herkesi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz" dedi. Babacan kampanyanın uzun süredir konut almak isteyen dar ve orta gelir grubuna sahip vatandaşlar harekete geçirdiğini ifade etti. 

DKY İnşaat Başkanı ALİ DUMANKAYA: 'Şubat ve martta satış patlaması bekliyoruz'
Kampanyadan sonra özellikle cumartesi günü satış ofislerinde yoğun bir hareketliliğin yaşandığını söyleyen DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, devletin KDV ve damga vergisinde yaptığı düzenlemelerin konut alıcısının finansal yükünü hafifleteceğini dile getirdi. Ali Dumankaya, "Özel sektör, kamu gayrimenkulde önemli bir fırsat sundu. Mart sonuna kadar satışların patlama yapacağını öngörüyoruz" dedi.

Ege Yapı Başkanı İNANÇ KABADAYI: 'Doğru ödeme koşullarını sağladı'
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı inanç Kabadayı, vatandaşların devam eden konut projeleriyle birlikte, bitmiş konutlara da yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti, inanç Kabadayı şöyle konuştu: "Yatırımcının konut alımına her zaman talebi vardı. Önemli olan doğru ödeme koşullarını oluşturmaktı. Kampanyanın başladığı günden beri sadece satış ofislerimizde değil, mail ve telefonlarda da yoğunluk yaşıyoruz."

Erdem Aktürk / Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181