Emlak Konut kampanyası ile 7 aylık satış 1 ayda yapıldı!
Emlak Konut GYO, ağustos ayında başlattığı ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası’ kapsamında 2 bin 547 adet daire satarak, 1 milyar 960 milyon lira gelir elde etti. Şirket böylece yılın ilk 7 ayındaki toplam satışı 1 ayda gerçekleştirmiş oldu.

Kampanya sayesinde projelerin yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmediğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdür Murat Kurum, “Bu kampanyamızla birlikte ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm 407 bin 029 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon lira değerinde satış gerçekleşti. Bir başka ifadeyle ilk yedi ayda yapmış olduğumuz satış toplamı kadar ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası’nda bir ayda satış yapmış olduk. Bildiğiniz gibi kampanyamız yüklenicilerin Emlak Konut’a taahhüt ettiği rakamın yüzde 20’si ile ve ağustos ayı ile sınırlı idi. Gelen yoğun talep üzerine önce yüzde 20 yi yüzde 30 a çıkardık daha sonra da yüzde 30 sınırına ulaşamayan projelerimizde bu kota doluncaya kadar kampanya süresini aralık ayına kadar uzattık” diye konuştu.

120 AYA VARAN VADE İMKANI
Emlak Konut GYO, ağustos ayında geçerli olan tarihi kampanyasındaki süreyi de yaşanan rekor satış nedeniyle dört ay daha uzatma kararı aldı. Başarılı geçen ve tüm sektörlere örnek olan kampanya ile ilgili açıklama yapan Kurum, konut satışlarının lansmanlarda görülmeyen bir ilgiyle gerçekleştiğini vurguladı.

Emlak Konut’un yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olduğu ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası’ aralık ayı sonuna kadar geçerli olacak. Kolay ödeme alternatifleriyle dikkat çeken kampanyaya göre; bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20’si peşin ödenecek, yüzde 10’luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70’lik ödemenin ise; TÜFE’ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak. Kampanya başladığında bankaların konut kredi faiz oranlarının aylık yüzde 1.08 seviyelerinde olduğuna dikkati çeken Kurum, “Emlak Konut kampanyasının olumlu etkisi bir anda tüm sektöre yayıldı ve sektördeki diğer firmalar da kampanyamıza destek verdi” diye konuştu.

iLK 8 AYDA 5 BiN 386 ADET SATIŞ YAPILDI
Kampanyanın hedeflendiği gibi sektöre ciddi bir hareket getirdiğini söyleyen Kurum, “Şirketimiz 2016 yılı için 11 bin bağımsız bölüm 1 milyon 500 bin metrekare satılabilir alan ve bunların karşılığında 7 milyar 600 milyon lira satış hasılatı hedefi koymuştur. Temmuz ayı itibariyle 2 bin 887 adet bağımsız bölüm 378 bin metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 901 milyon lira satış hasılatına ulaşmış bulunuyoruz. Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak-31 Ağustos 2016 tarihleri itibariyle, toplamda 3 milyar 730 milyon 708 bin lira değerinde, 5 bin 386 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleştirilmiştir. Bu satışların toplamda 364 adedi yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirilmiştir” dedi.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181