Emlak Konut projelerinde 10 ayda 5 bin 339 konut ve işyeri satıldı!
Emlak Konut projelerinde yılın ilk 10 ayında toplam 5.2 milyar lira değerinde 5.339 konut ve işyeri satıldı. Yılın son iki ayını canlandırmak için yeni kampanyalar geliyor.

Emlak Konut GYO, 10 ayda toplam 5 milyar 266 milyon 991 bin lira değerinde 5 bin 339 bağımsız birim satışı gerçekleştirdi. 2017’nin üçüncü çeyreğiyle birlikte ekim ayı dahil olmak üzere ise Emlak Konut GYO, 4 ayda 1 milyar 487 milyon lira ciro elde etti. Emlak Konut GYO, ilk iki çeyrekte 3 milyar 779 milyon 82 bin 7 liralık kazanç elde etmişti. Emlak Konut, 2015’te 5 milyar 937 milyon lira, 2016’da ise 6 milyar lira ciro sağladı.

Emlak Konut GYO ve yüklenici firmalar, yılın son iki ayında sektörde ara ara oluşan durağanlığı gidermek ve satış hızını artırmak için pek çok kampanyaya devam ettiklerini açıkladı. Firmalar kendi bünyelerinde ve anlaşmalı bankalarla hem faiz, hem de vadeleri ayarlayarak her bütçeye göre bir ödeme seçeneği oluşturma yoluna gidiyor. Ayrıca yüzde 5 peşinatla taksit öteleme, peşin ödemelere indirim olanakları da sürdürülüyor.

10 ayın galibi
10 aylık satış toplamlarına bakıldığında, Emlak Konut güvencesiyle yüklenici firmalar tarafından en yüksek satış 660 milyon 419 bin TL ile Tahincioğlu’nun projesi Nidapark Küçükyalı’da yapıldı. Proje, özellikle yıl içinde gerçekleştirilen konutta ‘ikinci seferberlik’ kampanyasında en çok ilgi gören proje olmuştu. Kampanya kapsamında ev alacak vatandaşın peşinatı yüzde 20’den yüzde 5’e çekilirken, Türkiye’de ilk kez 240 ay yani 20 yıl vadeli konut satışının önü açılmıştı.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, şunları söyledi:
“Tahincioğlu olarak, proje lokasyon seçimlerimizin de çok titiz çalışmalar sonrasında yapılması satışlarımızın sürdürülebilirliğinde önemli katkı sağlıyor. Bununla beraber yer aldığımız kampanyalar ve ev sahibi olmak isteyenlere sunduğumuz cazip avantajlar da satışta bu süreçte etkili oluyor. Ayrıca sektör olarak, güçlü birlikteliklerin de ülkemizin kalkınmasına ve satış sürdürülebilirliğinde önemli kazanımlar sağladığına inanıyoruz.”

Merkeze dönüş
10 aylık toplam satış gelirlerine bakıldığında, şehir çeperlerinde yer alan projelerden çok daha merkezde bulunan projelere ilginin arttığı görülüyor. Şehrin önemli gelişim aksı olan Başakşehir-Kayaşehir aksına ise ilgi devam ediyor. DAP Yapı tarafından Validebağ Korusuna komşu olarak hayata geçirilen Validebağ Konakları yılın 10 ayında elde ettiği 470 milyon 223 bin lira gelir ile yılın ikinci en çok satan projesi oldu. Validebağ Konaklarını, 425 milyon 673 bin lira ciro ile Kazlıçeşme sahilinde yapılan Büyükyalı İstanbul, Bahçeşehir’de BE-MA İnşaat tarafından hayata geçirilen ve toplamda 263 milyon 252 bin lira ciro kazanan Göl Panorama Evleri ve Maslak’ta yükselen ve 250 milyon 414 bin lira ciro elde eden Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projeleri takip ediyor. 

Son çeyreğin galibi
Satış toplam gelirinde üçüncü çeyrek ve ekim ayı toplamını içeren 4 ayda ise en yüksek gelir elde eden proje Büyükyalı İstanbul oldu. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında, Kazlıçeşme sahil yolunda inşaatı devam eden Büyükyalı İstanbul, 4 ayda 240 milyon 786 bin lira ciro elde etti.

ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projenin özelleştirilmiş yaşam yapısı ve ‘ulaşım’ seçeneklerine dikkat çekti. Akbalık, “Sadece konut değil bir yaşam alanı sunuyoruz. Ayrıca ulaşım akslarının tam merkezinde bulunması gibi pek çok özelliğiyle oluşan sinerji karşılığını da buluyor” dedi.
Kampanya paketi

Tahincioğlu’nun sunduğu kampanya olanakları içinde, % 20 peşinat % 80 banka kredisi ile anlaşmalı bankalardan 120 aya kadar vade imkanı var. Ayrıca firma bünyesinde yüzde 20 peşinat ile kalanı 36 ay, yüzde 30 peşinat ile kalanı 48 ay, yüzde 40 peşinat ile kalanı 60 ay vade farksız ödeme imkanları da sunuluyor. 

Ulaşılabilir fiyat
Emlak Konut GYO projelerinde toplam ciroda üst gelir grubuna yönelik projeler öne çıksa da, son 4 aylık verilerde orta gelir grubuna yönelik, ‘ulaşılabilir fiyatlara’ satılan projelerde de gelir artışı sürüyor. Son 4 aylık toplam ciroya göre Büyükyalı İstanbul projesini 213 milyon 480 bin liralık satışla Göl Panorama Evleri takip ederken, üçüncü sırada ise 147 milyon 903 bin liralık ciroyla Esenler Emlak Konutları yer alıyor. Projede yüzde 25 peşinatla 36 aya 0 faiz gibi çeşitli ödeme seçenekleri yer alıyor. Validebağ Konakları da son 4 ayda elde ettiği 87 milyon 570 bin lira gelirle dördüncü sırada bulunuyor. Başakşehir’de yükselen Evvel İstanbul projesi ise 73 milyon liralık cirosuyla son 4 ayın en çok satan beşinci projesi oldu. İntaya, EYG ve İntes ortaklığında hayata geçen Evvel İstanbul’da metrekare fiyatları konutlarda 4 bin 800 lira olarak uygulanıyor. 

EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, projede çeşitli iddialarla yola çıktıklarını hatırlatarak, “Biz öncelikle yaşanılabilir bir proje yapmak için yola çıktık. Yatırımcı önceliğinde değil aile için. Fiyatlarımızı hep makul tuttuk. Bir kesimin erişimi için ulaşılabilir olmaya çalıştık, fiyat farkı oluşan giderleri sübvanse etme yoluna gittik” dedi.

Duygu Erdoğan / Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181