Emlak Konut'tan Anadolu Yakası'na sosyal konut!
Dağ Mühendislik’in Emlak Konut GYO güvencesiyle Kartal’da hayata geçireceği ‘Tual Adalar’ projesinin lansmanında konuşan Kurum, herkesin mutlu olduğu evler inşa etmeleri ve bu anlayışa öncülük yapmaları gerektiğini, bu amaçla çalıştıklarını söyledi. Kurum, geçen yıl iki seçim yapıldığını anımsatarak, Emlak Konut olarak 2015’i 950 milyon lira kârla kapattıklarını, hedef olarak belirledikleri satışları yakaladıklarını aktardı. Geçen yıl 12 başarılı ihale yaptıklarını hatırlatan Kurum “Bunların satış toplam değer 6 milyar dolara yaklaştı, bu da yaklaşık 18 milyar lira. Buradan Emlak Konut payı da minimum 7 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu süreçten itibaren 2016’da bunların çoğunun lansmanı gerçekleşecek. Bu durum hem sektöre hem alıcılara daha iyiyi nasıl yaparızın çabası” diye konuştu.

4 MİLYARLIK ARSA VAR
Anadolu’ya açılım çerçevesinde ihaleler gerçekleştirdiklerini anımsatan Kurum, Emlak Konut’un kalitesini, anlayışını Anadolu’ya da yaymaları gerektiğini söyledi. Kurum, güçlü firmaların, GYO’ların, devletin iştiraki firmaların çok daha fazla kâr beklemeden kaliteli yapıları Anadolu’ya yaymaları gerektiğini belirterek, bu çerçevede Konya, Denizli, Nevşehir, Niğde ve Kocaeli’de işler yaptıklarını, il sayısını artıracaklarını aktardı. Kurum “Şu an elimizde 4 milyar liraya yaklaşan arsa portföyümüz var. Bu yıl da arsa değeri olarak baktığınızda 1.5-2 milyar liralık arsayı ihale etmeyi planlıyoruz. Birtakım yerlerimize başladık, bir kısmı da ilan aşamasında. Bu yıl yapmayı planladığımız Maltepe ve Zeytinburnu gibi önemli lokasyonlara sahip arsalarımız var” dedi. Tual Adalar Projesi’ne değinen Kurum, Anadolu yakasının artık yükselen bir değer haline geldiğini kaydederek, bu projenin 55 dönüm alan üzerinde gerçekleştiğini anlattı. Kurum, arsanın 50’ye yakın işgalin olduğu atıl bir arazi olduğunu ve burayı satın aldıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Üzerinde yaşayan 50’ye yakın vatandaşı mağdur etmeden, davulla zurnayla uğurlayarak burada bu projenin lansmanını gerçekleştiriyoruz. Buranın 420 milyon lira satış toplam geliri ve 124 milyon liraya yakın da taahhütleri var yüklenicilerin.” Kurum, projeye ciddi bir ilgi olduğunu ve satışa çıkan 471 konutun 100’e yakınının ön satışta alındığını ifade etti.

Anadolu Yakası’na sosyal konut geliyor
Sosyal konut üretimine ilişkin bir soru üzerine Kurum, Hoşdere’de tüm gelir gruplarına hitap eden projeler yapmaya çalıştıklarını belirterek, burada ilk satışa metrekaresi 1.500 liradan çıktıklarını fiyatların daha sonra 2 bin liraya ve sonrasında 3 bin-3 bin 500’e çıktığını söyledi.

‘Anadolu Yakası’nda sosyal konut yapmayı düşünüyor musunuz’ sorusu üzerine Kurum, şunları söyledi: “Anadolu Yakası’nda bu eksiklik var. Avrupa Yakası’nda Başakşehir, Kayabaşı, Yenişehir bölgesi bu ihtiyacı bir şekilde karşılıyor. Anadolu Yakası’nda çok alternatif bir alan yok. Buna ilişkin TOKİ öncülüğünde çalışıyoruz. Burada da bir yerleşim alanı projelendiriliyor. Biz de üzerimize düşen neyse onu yapacağız.”

Tual Adalar Kartal’da yükseliyor
DAĞ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, bugüne kadar yaklaşık 2 milyon metrekare inşaatı ve 8 bin konutu tamamladıklarını söyledi. Tual Adalar’a ilişkin bilgi veren Dağ “Üç kule ve üç az katlı blok olmak üzere toplam 6 blokta 471 konuttan meydana gelen Tual Adalar’ın yüzde 85’i yeşil alana ayrıldı. Projede 1+1’ler 75-76 metrekare, 2+1’ler 116-133 metrekare, 3+1’ler 159-177 metrekare, 4+1’ler ise 185 metrekare olarak tasarlandı. Alt katlardan itibaren deniz manzarasına hakim olan Tual Adalar’da her daireye 4-12 metrekarelik depo alanı ayrıldı. Otopark alanlarında elektrikli araçlar için şarj ünitelerine yer verildi” diye konuştu.

342 BİN TL’den BAŞLIYOR
Tual Adalar bünyesinde; ister yüzde 3 peşinatla ister 30 ay vade farksız taksit seçenekleri bulunuyor. 2017 sonunda teslim edilmesi planlanan Tual Adalar’da fiyatlar ise 342 bin TL’den başlıyor. Bundan sonra tüm Türkiye’de büyümeyi hedeflediklerini belirten Doğan Dağ “İstanbul’da toplam 2.2 milyar liralık yatırıma imza atan Dağ Mühendislik’in Tual Adalar’ın yanı sıra iki projesi daha bulunuyor. Bunlardan biri ortağı olduğumuz Bahçekent Flora. Orada bitmek üzere olan bin konut, 260 ticari alan var. Bir diğer projemiz ise Başakşehir’de Emlak Konut GYO güvencesiyle konumlandırdığımız Tual Bahçekent projesi. Lansmanını Nisan'da yapmayı planladığımız Tual Bahçekent bünyesinde konut, hastane, özel kültür alanı, özel ilköğretim okulu yer alacak” dedi.  

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181