Emlak Konut'tan Niğde'ye yeni proje; Niğde Emlak Konutları
İç Anadolu’da Kapadokya Bölgesi’nde yer alan Niğde, M.Ö. 7000’lerden bugüne pek çok kadim kültüre ev sahipliği yapmış, dağların gölgesinde, bozkırda gelişen çok özel bir şehirdir. Emlak Konut tarafından hayata geçirilecek Niğde Konut Projesi rasyonel kurgusu, yalın mimari dili, mekânsal zenginliği ve çevresiyle kurduğu ilişkiyle kentsel sürekliliğe ve kent yaşantısına olumlu katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bilinmelidir ki konut yapıları yan yana gelerek yalnızca kentlerin çehrelerini biçimlendirmez, aynı zamanda kentli için bir yaşantı tanımı yaparlar. Bu nedenle yapıların yerleşim kararları, kütlesel oranları, zeminle, sokakla ve birbirleriyle ilişkisi, yapı-açık alan dengesi, iç organizasyonları, sosyal donatı elemanlarıyla ne ölçüde desteklendikleri, kent merkezi ile ilişkileri önemlidir.

Niğde Konut Projesi’nde yapılar arsa geometrisi üzerinde, kent hizalarını devam ettirerek, arsa çeperleri üzerinde, birbirinin görüşünü kesintiye uğratmayacak şekilde konumlandırılmıştır. Bu yerleşkede yapılar duvarlar arasında yükselerek, kente değmeyen gettolar oluşturmaz. Atatürk Bulvarı’na cepheli yapıların bazalarında yer alan ticari alanlar zemini kentlinin kullanımına açar. Kamusal ve özel alan tanımının ustaca yapıldığı yerleşkede, konut blokları bulvar ve sokakla ilişkili cephelerinde kentle ilişki kurarken, bu çizgisinin gerisinde kalan geniş iç boşlukta –avluda- , peyzaj içinde, çeşitli sosyal ve sportif aktivite alanlarının yer aldığı, kendi sakin ve mahrem yaşantısını kurgular. Arsa eğiminden yararlanarak konumlandırılan sosyal tesis, yerleşkenin iki kotunu birbirine bağlarken, tüm yerleşkenin sosyal, sportif ihtiyaçlarını karşılamayı, bir ortak aktivite alanı ve buluşma noktası olmayı hedefler. Sosyal tesis bünyesinde kapalı  havuz, fitness ve kafe yer alır.

Yapıların vaziyet planı çizgisi üzerindeki konumlanışı ve kütlesel parçalanışları, kullanılan malzemelerle farklılaşmaları yapıların çevre yaklaşımındaki algısını çeşitlendirmekte ve konut sahiplerinin aidiyet duygularını perçinleyecek onlara kendi özel ve güzel evlerini vermektedir. Farklı m2 ler ve plan çözümlerinde 2+1, 3+1, 4+1 tasarlanmış konut alanları, kullanıcıları için seçenekler ortaya koymaktadır. Proje kapsamında açık ve kapalı otopark yer almaktadır.

Emlak Konut

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181