Emlak Konut'un dev kampanyası ile 1500 gayrimenkul satıldı!
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında piyasayı hareketlendirmek için hazırladığı ‘tarihi kampanya’ konut sektörüne büyük hareket getirdi. Faizi yüzde 0.70’e, vadeyi de 120 aya çeken kampanyada 1 Ağustos-7 Ağustos tarihleri arasında 1 milyar lira değeri olan yaklaşık 1.500 bağımsız birim satıldı. Bu rakam, konut sektöründe bir haftada yapılan en yüksek satışı işaret ederken, kampanyaya dahil olan  15 bin bağımsız birimin yüzde 10’u da tükenmiş oldu. Hatta özellikle İstanbulBahçekent ve Kayabaşı bölgesinde yer alan projelerde kampanya için açılan yüzde 20’lik kontenjan da tükendi.
Haftasonu satış arttı.

Darbe girişimi sonrasında piyasaya moral vermek üzere düğmeye basan EmlakKonut, yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olduğu ‘TÜFE’li Satış Kampanyası’nı
1 Ağustos’ta başlatmıştı. Kampanya duyurulduğunda yoğun ilgi gösteren alıcılar, indirimli satışlar başlar başlamaz alıma geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Perşembe günü oda ve borsa başkanlarıyla yaptığı toplantıda Emlak Konut’un 3 günde 600 milyon lira civarında satış yaptığını açıklamıştı. 3 Ağustos akşamı itibariyle satışlar 1.000 bağımsız birimi aşmıştı. Haftasonu yaşanan hareket de eklenince yaklaşık 500 birimin daha satışı yapıldı.

Kampanyaya katılan 30 projede yer alan konut sayısının yüzde 20’si kadar kontenjan açılmıştı. Kampanya kapsamındaki bazı projelerin de stoklarını tüketmeye çok yaklaştığı öğrenildi. Bunların arasında Temaşehir Konya,Nevşehir Emlak Konutları, Göl Panorama ve Bahçekent bölgesinde projeler olduğu belirtiliyor.

2 seçenekli kampanya
-Kampanyaya göre, yüzde 20 peşinat ödeniyor, yüzde 10’luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70’lik ödemenin TÜFE’ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.

-1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyanın diğer bir seçeneğinde bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30 peşin, kalan yüzde 70’lik kısmının 120 aya kadar TÜFE’li veya aylık yüzde 0.70 vade farkı ile taksitlendirilmesi söz konusu olacak.

-Emlak Konut GYO şartnamesinde; TÜFE’li satışlarda 30 Haziran 2017 tarihine kadar TÜFE güncellemesi yapılmayacağı ve TÜFE güncellemesinin 2017 yılının ikinci dönemden itibaren başlayacağı öngörülüyor.
-Şartnamede TÜFE oranının 6 aylık yüzde 5’i aşması durumunda satışlar için güncelleme oranının 6 aylık yüzde 5’le sınırlandırılacağı belirtiliyor.

-Ticari ünitelerin dönem içerisinde açık artırma usulü ile satışa sunulması durumunda ise açık artırma tarihinin satış tarihi olarak kabul edileceği ve kampanya şartlarının uygulanacağının belirtildiği şartnamede; kampanyaya katılan firmaların uyacağı şartların konut edinme şartlarıyla aynı olacağı bilgisi yer alıyor.

Hangi projeler var?
Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları (Dükkanlar), Bahçekent Emlak Konutları (Ofisler)
Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları (Dükkanlar), Başakşehir Merkez Çarşı, Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent (Dükkanlar), Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları
Nidakule Ataşehir (Dükkanlar), Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1, Park Mavera 2, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent

Meltam KARA / Vatan

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181