Emlak Konut'un kampanyası ile 3 günde bin konut satıldı!
Emlak Konut'un başlattığı 'Ülkemizin yarınlarına güveniyoruz' kampanyası tam olarak karşılık buldu. FETÖ'nün hain darbe girişimini canını ortaya koyarak önleyen Türk milleti, ülkesine ve ülkesinin yarınlarına güvenini de uzun vade borca girerek gösterdi. Emlak Konut'un 30 yüklenici firma ve 15 bin konut için başlattığı kampanyada 3 günde 1000 konutun satışı gerçekleşti. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, "Bu kesinlikle Türk halkının darbecilere verdiği başka bir ders. Çünkü uzun vadeli borca girmek o ülkeye olan güveni gösterir. Sattığımız konutun sayısı değil bizi ülkesine her anlamda sahip çıkan vatandaş mutlu ediyor" dedi.

Ciro 650 milyon lira
Aralarında Teknik Yapı, Artaş, İnşaat, Özkar- Özülke Ortaklığı, Dağ Mühendislik, Dap Yapı, Ağaoğlu, Dumankaya ve Makro İnşaat gibi marka şirketlerin bulunduğu kampanyada satılan konutların toplam cirosu 650 milyon liraya ulaştı. 3 günlük sürede saat başına satılan konut sayısı 14 oldu.

Yüzde 20'yi aşan şirket var
Kampanyaya dahil olan şirketler, yüzde 20 peşinat, yüzde 0,70 faiz ve 120 ay vade seçeneği için yüzde 20'lik kontenjan ayırmıştı. Kardan fedakarlık yapan şirketlerde adil dağılım için bu sınırı getirdiklerini belirten Murat Kurum, "Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bazı projelerde daha 3'ncü günün sonunda yüzde 20 sınırına ulaşan hatta aşan şirketler var. Yoğun talep yaşanan projelerde müteahhit 'madem vatandaş ülkesine güveniyor bize de düşen bu maliyetlere katlanmak' diyerek gelen talebi geri çevirmiyor" bilgisini verdi.

Bankalar kayıtsız kalmayacak
Başlattıkları kampanyaya tüm sektörlerin katılacağına inancının tam olduğunu belirten Murat Kurum, şöyle konuştu; "Her kesim üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır. Tüm tarafların ve farklı sektörlerin imkanlar doğrultusunda fedakarlık yapmak istediklerini görüyoruz. Bankaların da konuya kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız da yaptığı açıklamada bankalara faizleri düşürmeleri konusunda bir kez daha çağrı yaptı."

36 bin lira ucuzluyor
Kampanya kapsamında konut alanlar yüzde 0,70 faizle 10 yıl vadede her 100 bin liraya 36 bin lira daha az ödeyecek. Bu da her 100 bin lirada aylık 300 liraya denk geliyor. 10 yıl vadede bankalardan 500 bin lira çeken bir vatandaşın cebinden çıkacak aylık taksit ödemesi de 1500 lira azalacak.

"Bu dönem kar dönemi değil"
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun faiz oranlarının bir an önce yıllık yüzde 10'un altına düşmesi gerektiğini söyledi. Torun, "Bu dönemi bir seferberlik olarak düşünmemiz lazım. Kar zamanı değil. Siyasetin normalleşmesi için nasıl büyük bir gayret ve çaba varsa, bizler de müteşebbisler olarak ekonominin normalleşmesi için elimizden geleni yapmalıyız, yapacağız" ifadelerini kullandı.

Finansta da fedakarlık bekliyoruz
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım faiz oranlarının düşme eğiliminde olmasının bekleyen talepleri harekete geçirdiğini söyledi. Durbakayım, "Türkiye'de kullandırılan konut kredisinin kaynağı sendikasyon kredisi. Ancak mortgage kredisi devreye girerse faiz oranları çok aha düşük olur" dedi

Emine AÇAR/Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181