Emlak Konut yeni dönemde her bütçeye uygun ev üretecek!
Arsa geliştirme yoluyla ürettiği konut ve ticari projeleri rahatlıkla alıcı bulan Emlak Konut GYO, atağa kalktı. Son yıllarda öncülük ettiği her girişimi başarıyla sonuçlanan şirket, gerçekleştirdiği ihalelerde elde ettiği kazancı yeni yatırımlarda değerlendiriyor. Şirketin büyüme stratejisinde Anadolu’daki şehirlerin önemli yer tuttuğunu söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, sorularımızı cevaplandırdı. 
 
ORTA GELİRLİYE AĞIRLIK VERDİK 

HER KESİME ULAŞABİLECEK MİSİNİZ ? 
Murat KURUM: Faaliyetlerimiz Türkiye’de arazi satın alarak gayrimenkul geliştirme, geliştirilen gayrimenkullerin pazarlanması ve satışını içermektedir. Bu faaliyetin ağırlığı Gelir Paylaşımı İş Modeli ile gerçekleştirilmekte olup, bu model ile genel olarak orta ve orta-üst gelir grubuna yönelik projeler üretmeye çalışıyoruz.  Diğer bir iş modelimiz olan Anahtar Teslim Götürü Belediye tabir etiğimiz iş modelimizleyse, genellikle orta gelir grubuna yönelik projeler geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz projelerin büyüklük açısından yaklaşık yüzde 80’i gelir paylaşımı projeleri, geri kalan yüzde 20’lik oran ise anahtar teslimi projeleridir. Mevcut durumda geliştirdiğimiz projelerdeki hedef gruplarımız, toplumun büyük bir kesimini kapsamaktadır. 
 
‘Her gelir grubuna ev yapılabilecek’ 
Murat KURUM: Projelendirdiğimiz şehirlerde orta ve orta-üst gelir grubuna yönelik proje geliştirilebilecek uygun nitelikte arsalarımız mevcut. Bu sebeple elimizde bulunan ihale edilmemiş 10.2 milyon m2 büyüklüğündeki arsalarımızı, müşteri kitlemizin tercih ve beklentilerini göz önünde bulundurarak, kısa ve orta vadede projeler geliştireceğiz. 
  
DÜŞÜK FİYATLI DEV KAMPANYA  
  
DAR GELİRLİLER İÇİN PLANINIZ VAR MI? 
Murat KURUM: Toplumsal değerler ile müşterilerin tercih ve beklentilerini göz önünde bulundurarak geliştirdiğimiz projelerimizde “ Emlak Konut ” marka güvencesi altında, orta-alt gelir grubuna uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla ile ürettiğimiz devam eden projelerimiz var.  Portföyümüzdeki bazı arsalarımızı, bu kesimlere yönelik olarak projelendireceğimizi düşünüyorum. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. 

İŞLER YOLUNDA GİDİYOR

KONUT FİYATLARI NASIL UCUZLAR?  

Murat KURUM: Öncelikle ülkemiz geneline baktığımızda, yıldan yıla değişen nüfus, megakentlere devam eden göç, yeni şehir planlamaları, geliştirilen kentsel dönüşüm projeleri ve İstanbul ve Marmara’nın başını çektiği tüm yurtta devam eden devasa projeler ile ülkemizde gayrimenkul sektörü büyümeye devam etmektedir.  
 
YENİ KAMPANYANIZ OLACAK MI ? 
Murat KURUM: 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonra başlattığımız çeşitli kampanyalar ile öncülük ettiğimiz süreç, emlak sektöründe oluşması muhtemel derin bir travmanın etkilerini ortadan kaldırarak, sektörün normal dinamiklerine dönmesinde katkı sağladı. Piyasanın doğal seyrinde oluşmuş stokların eritilmesi çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Bununla birlikte normalleşen ekonomi yeni yatırımlara ilgiyi arttıracağından, tümüyle eski dinamiklere yakın zamanda geçiş sağlayacağımızı düşünüyoruz. 
 
EN YENİ PROJELER  
Emlak Konut GYO imza attığı 77 projede 69 bin 24 konut inşa etti. Konutların dışında hayata geçirilen projelerde dükkânlar, okullar, derslikler, kreşler, sağlık tesisleri ve ibadethaneler de yer alıyor. Şirketin devam eden proje sayısı ise 35 civarında olup buralarda 40 binin üzerinde konutla, 10 bini üzerinde ticari alan yer alıyor. Emlak Konut’un yılın son çeyreğinde ihale yoluyla satışa çıkacak projeleri ise merakla bekleniyor. İşte bunlardan birkaçı: 
 
Halkalı - Bizim Mahalle 
Emlak Konut GYO, son dönemlerin en büyük projesini Bizim Mahalle ismiyle, İstanbul - Küçükçekmece‘nin Halkalı bölgesinde 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alana kurulacak. Toplamda 7 bin konut ile ticari alanlar, sağlık tesisleri, eğitim kurumları, rekreasyon, sosyal ve kültürel alanların yer alacağı proje etap etap inşa edilecek. 
 
Zeytinburnu projesi 
Zeytinburnu Beştelsiz’deki arsa üzerinde Güney Gayrimenkul-Baş Yapı İnşaat-Akkom Mühendislik-Elit Vizyon Yapı İnşaat İş Ortaklığı tarafından karma bir proje inşa edilecek. 

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181