Emlak Konut Zeytinburnu Beştelsiz ihalesine 8 teklif geldi!
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Zeytinburnu Beştelsiz arsasının ihalesinin ilk oturumu yapıldı. 96 bin 968 metrekarelik arsa için dün yapılan ilk oturumda 15 firmadan oluşan 8 iş ortaklığı teklif verdi. En yüksek teklif ise 350 milyon liraya ulaştı. Ağaoğlu'na ait Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. ilk oturumda 350 milyon lira satış geliri öngördüğü arsa için Emlak Konut'a yüzde 25'ine denk gelen 87.5 milyon lira gelir teklif etti. İhale komisyonu, isteklilere ait zarflar içerisindeki teklif belgelerini değerlendirdikten sonra, ihalenin pazarlık - açık artırma bölümünü içeren ikinci oturumu yapılacak.

KARMA PROJE GELİYOR
96 bin 968 metrekarelik arazinin 61 bin 845 metrekarelik kısmı üzerinde ticaret, konut, otel ve dini tesisten oluşan bir karma proje yapılacak. Bina yüksekliklerinin 35 metre olarak belirlendiği projede iki kat ticari ünite inşa edilecek. Edinilen bilgilere göre, dönüşüm kapsamında arsanın yarısından fazlasının park ve donatı alanlarına ayrılması hedefleniyor.

GÜVENİN GÖSTERGESİ
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, arsayı Mart 2015'te aldıklarını ve burada bulunan lojmanların taşınmasının bir yılı bulacağını belirterek, "Lojmanların yerine gerçekten özel bir proje yapılacak. Zeytinburnu'nun en büyük parkı ve meydanı burada olacak" dedi. İhalenin ilk oturumunda gelen 8 teklifi de değerlendiren Kurum, bugünün şartlarında piyasaya olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

400 MİLYON TL VERDİ
Emlak Konut GYO, üzerinde askeri lojmanların bulunduğu 102 bin 760 metrekarelik arsayı, Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) 2015'te toplam 400 milyon 5 bin liraya satın almıştı. Arsa, Olivium Alışveriş Merkezi ile Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün arasında yer alıyor.

KİMLER TEKLİF VERDİ?
Emlak Konut GYO'nun genel merkezinde yapılan ihaleye 8 istekli katıldı. İhale komisyonunun açtığı zarflardan sırasıyla şu teklifler çıktı;
-İlk teklif, Güney Gayrimnekul- Baş Yapı- Esta İnşaat- Elit Vizyon Yapı'dan oluşan iş ortaklığından geldi. 100 milyon lira satış toplam geliri öngören ortaklık, Emlak Konut'a yüzde 20 pay üzerinden 20 milyon lira teklif etti.
-Mesa Mesken Sanayii de 100 milyon lira teklif etti. Şirket payını yüzde 20 olarak ayıran şirket, Emlak Konut'a 20 milyon lira gelir öngördü.
-Nurol GYO ve İntaya İnşaat ortaklığı 100 milyon lira toplam gelir üzerinden Emlak Konut'a yüzde 15 yani 15 milyon lira teklif etti.
-201 milyon 800 bin lira teklif eden Yılmaz İnşaat şirkete yüzde 22.5 pay üzerinden 44 milyon 396 bin lira ayırdı.
-Dağ Mühendislik- Al Zamil Gayrimenkul-Fuzul Yapı İş Ortaklığı 100 milyon lira gelir öngörürken, şirkete yüzde 20 payla 20 milyon lira ayırdı.
-80 milyon lira teklif eden Uzman Ticaret, Emlak Konut'a yüzde 20 payla 16 milyon lira teklif etti.
-Makro İnşaat ile Alt ve Üst Yapı 100 milyon lira teklif ederek, şirkete yüzde 20 payla 20 milyon önerdi.
-Akdeniz İnşaat ise 250 milyon liralık gelir öngörürken, Emlak Konut'a yüzde 25 payla 87 milyon 500 bin lira ayırdı.

RİVA İHALESİNE DE GİRECEĞİZ
Türkiye'de büyük montanlı yatırım yapan Suudi Al-Zamil Grubu da araziyi radarına aldı. İhaleye Fuzul İnşaat ortaklığında katılan grup, Türkiye'de birçok proje hayata geçirmeyi planlıyor. Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, Al Zamil ortaklığında 3. İstanbul projesini hayata geçirdiklerini hatırlatarak, Emlak Konut'un önümüzdeki günlerde yapılacak Riva ihalesine ortak girmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181