Emlak Konut GYO, Riva’yı 8 Haziran Perşembe günü ihale ediyor!
Emlak Konut GYO, önümüzdeki 2 ay içinde 5 dev proje için ihaleye çıkıyor. İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla ve iki etap şeklinde ihale edilecek olan İzmir Alsancak’taki projeler toplam 1 milyon 327 bin metrekarelik arazileri kapsıyor. Hem arsa hem de değer açısından oldukça büyük olan 5 ihaleden en dikkat çekeni İstanbul Riva’daki Galatasaray’ın arsası için düzenlenen ihale olacak. Uzun süredir mali sorunlarla boğuşan ve Galatasaray Spor Kulubü’nün en büyük gelir umudu olan Riva ve Florya arazileri için 29 Haziran 2016’da protokol imzalayan Emlak Konut GYO, Riva’yı 8 Haziran Perşembe günü ihale ediyor. Bu yıl ligde varlık gösteremeyen Galatasaray’a sezon sonunda yapılacak bu ihale büyük moral verecek. 
 
Yüzde  80’i Galatasaray’ın
Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 29 Haziran 2016’da imzalanan protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon 76 metrekarelik arazisi için ihale başvuruları 12 Mayıs 2017’de başlıyor. Projenin ihalesi 8 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl imzalanan protoloke göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut GYO’nun olacak. Emlak Konut GYO, Riva’daki 1 milyon metrekareyi aşkın arsanın değerini toplam 388.7 milyon lira olarak açıklamıştı. Florya’daki 22 bin 627 metrekarelik arsanın değeri de yaklaşık 120 milyon lira olarak belirlenmişti. Buna göre Galatasaray’ın Riva ve Florya arsaları için en az 508.7 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor. İhaledeki rekabet ve 3’üncü köprü nedeniyle Riva’daki değer artışı göz önüne alındığında, projenin hem satış geliri hem de arsa bedelinde artış bekleniyor. Arsa bedelinin 1 milyar liralara yaklaşacağı sektörde konuşuluyor. Florya arazisinin ihalesiyle ilgili bir tarih açıklanmadığını da ekleyelim.
 
Ekolojik köy projesi
Riva arsasının ihalesi hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilecek. Emlak Konut, Riva projesinin ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan EKO-KÖY projesi olması için de çalışma yaptı. Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. Köy ve doğa yaşantısının harmanlandığı birçok farklı konseptin bu projede hayat bulması için ihale şartnamesine belirli maddeler eklenecek. Emlak Konut, bu arsa için örnek bir proje de hazırlattı. 
 
Askeri lojman arazisi sırada
Emlak Konut, 2015 yılında 400 milyon liraya satın aldığı Zeytinburnu’nda askeri lojmanların bulunduğu 96 bin 968 metrekare büyüklükteki arsayı 6 Haziran’da ihaleye çıkıyor. Tuzla-İçmeler’de 10 bin 998 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projenin de 17 Mayıs’ta ihale başvurularına başlanacak. 

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181