"İlla İstanbul'da oturmamız gerekmiyor"!
İstanbul Başakşehir Bahçekent'te, 190 dönüm arazide 515 bin metrekarelik alanda Emlak Konut ve Dağ Mühendislik tarafından hayata geçirilecek Tual Bahçekent projesinin lansmanında konuşan Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul'da konut fiyatlarının arsa maliyeti olmadan bile 200 bin TL civarında olduğunu belirten Kurum, bu fiyatları ödeyemeyecek vatandaşların da olduğunu ifade ederek alt gelir grubuna yönelik projelere ilişkin vizyon değişikliği gerektiğini belirtti.

Kurum, İstanbul'da alt gelir grubuna yönelik proje yapılıp yapılmamasının üzerinde düşünülmesi gereken bir husus olduğunu söyleyerek, İstanbul'un küresel ölçekte turizm, finans şehri olacağı, alt gelir grubuna yönelik projelerin artık daha çok İstanbul'da artmasının doğru bir vizyon olmayacağı görüşünü dile getirdi. Kurum, "İlla İstanbul'da oturmamız gerekmiyor. İstanbul dışındaki şehirlerin daha çok gelişmesinin önünü açmak için alt gelir gruplarını o şehirlere dağıtmak gerekiyor. Yani merkezde oturacağız diye bir kaide bana göre yok. Körfez geçiş köprüsü, 3'üncü havalimanı, Marmaray bağlantısı şehri genişletiyor, Ankara'ya kadar gidiyor. O zaman gelir gruplarını dağıtmak gerekiyor. Niye Tekirdağ, Düzce, Bolu tarafında olmasın, orta-üst gelirin yaşayacağı kaliteyi oralara götürürüz" dedi.

Orta gelire yönelik proje

Murat Kurum, Tual Bahçekent projesinin Hoşdere bölgesinde oluşturulan uydu kentte hayata geçirileceğini, 1 milyon 100 bin metrekarelik alan içinde daha çok orta gelir grubuna yönelik bir proje olduğunu belirtti. 

METREKARE FİYATI 2 BİN 700 TL

Başakşehir'de hayata geçirilen 'Tual Bahçekent' projesinde dairelerin metrekare fiyatları 2 bin 700 TL'den başlıyor. 1+1'den 4+1'e kadar değişen daireler 72 metrekare ila 200 metrekare büyüklükte. Dairelerin fiyatları ise 224 bin TL'den başlıyor.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181