Konutta kampanyalar orta gelirliyi radarına aldı!
Gayrimenkul şirketleri başlattıkları sonbahar kampanyalarıyla orta gelir grubuna hitap eden seçenekler sunuyor. Düşük peşinatla, sıfır faizli fırsatlar ön plana çıkıyor.

Tüketicilerin yükselen konut fiyatlarına ek olarak bankaların uyguladıkları yüksek faiz politikasından dolayı ev sahibi olamamaları, inşaat şirketlerini harekete geçirdi. Birçok şirket, finansal gücüne göre oluşturduğu kampanya modelleri tüketicileri cezbetmeye çalışıyor. Seçenekler arasında ise faizsiz kampanya ile düşük peşinat uygulamaları büyük ilgi görüyor. Gayrimenkul uzmanları, tüketicilerin maliyet hesabında büyük yer tutan faiz ile yüzde 20'ye varan peşinat zorunluluğundan uzak bir şekilde ev sahibi olmak için tüm kampanyaları bir bir inceleyip karar verdiklerini söylüyor. Sadece üst gelir grupları için üretilen projelerde yaşanılan satış ükamklığım aşmaya çalışan firmalar ise geliştirdikleri seçeneklerle yılın son çeyreğindeki hedeflerine ulaşmaya çalışıyor. 

EMLAK KONUT ÖNCÜLÜK ETTİ 
Emlak Konut GYO'nun 14 Eylül'de başlattığı ve 31 Ekim'e kadar sürecek olan "Şimdi al, Ocak 2019'da öde" kampanyasına katılan şirketlerin satış ofisleri hafta sonu konut alıcılarının akınına uğradı. Emlak Konut tarafından başlatılan kampanya kapsamında yüzde 5 peşin, yüzde 15 sözleşme tarihinden itibaren 12 ay sonra ödeniyor. Yüzde 80 bakiye için de banka kredisi kullanılan kampanya kapsamında kredi taksitlerinin geri ödenmesi Ocak 2019'da başlıyor.

FAİZ MALİYETİNE DİKKAT
Kampanyaya kredi sağlama anlamında finansal destek sağlayan bazı bankalar kredi kullanımlarında aylık yüzde 0.99'dan başlayan faiz oranı ile farklı vadeler ve geri ödeme seçeneklerinde ev kredisi imkânı sunuyor. Bu bile vatandaşa bir maliyet olarak yansıyor. Bu durumdan kaçman tüketiciler faizsiz seçeneklerin gerçekliğim de araştırıyor.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181