'Şehirler için master planların hayata geçirilmesi gerekiyor!'
2012'den bugüne devam eden kentsel dönüşüm hamlesinde master plan dönemi başlıyor. Kentsel dönüşümde, rezerv alanlar oluşturularak örnek şehirler kurulmasını esas alan master plan dönemine geçiliyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum, mevcut dönüşüm uygulamalarının konutlar düzeyinde hayata geçirildiğini hatırlatarak, bunun doğru bir uygulama olmadığını ve şehirler bazında master planların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

DÖNÜŞÜM HIZLANMALI
Kurum şöyle konuştu: "Nüfus hızla artıyor. Dönüşümün hızlanması bunun da tek elden yönetilmesi gerekiyor. İstanbul'u jeopolitik olarak inceledik, afet riskli alanları taradık, sit alanlarına baktık. 10 bin hektarlık bir rezerv alan oluşturduk. Burada 500 bin konutluk örnek bir şehir yapabiliriz. Bu da İstanbul'daki 2 milyon riskli alanın yüzde 25'ine tekabül eder. İnsanları buraya transfer ederek şehirde kentsel dönüşümü sağlayabiliriz."

SÜPER KENTLER GELİYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ikinci nesil kentsel dönüşümün başlatıldığı bilgisini verdi. İlk örnek projenin Eskişehir'de 75 bin metrekarelik rezerv alanda başlatıldığını aktaran Gürgen, "Eğitimden jeopolitik risklere kadar her şeyin hesaplandığı, kendi enerjisini üreten, suyun tasarruflu kullanıldığı, katı atık merkezleri olan, üçte ikisi yeşil alanlardan oluşan çevre dostu bir şehir yapıyoruz. Buna da süper kent diyoruz. Son aşamaya geldik, onaylardan sonra hayata geçirelecek" dedi.

Sabah Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181