Tarihi kampanya ile 56 bin konut satılacak!
Emlak Konut GYO'nun hasılat paylaşım modeliyle yapılan konutlarda başlattığı kampanyaya Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi 39 firma da katıldı. GYODER üyeleri, 'Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' adlı kampanyayla sürece dahil oldu. Emlak Konut'a ait kampanyada 36 projede 15 bin konut kampanya dahilinde iken, GYO DERüyesifirmalarındakatümasıylakampanyadakiproje sayısı 126'ya, konut sayısı 56 bine, ofis sayısı da 3 bin 200'eçıktı.Bugünbaşlayanve31 Ağustos'a kadar devam edecek olan kampanya kapsamında GYODER üyeleri de Emlak Konut GYO şartlarıyla satış yapacak. Kampanya kapsamındaki 56 bin konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yü vadeli ve aylık yüzde 0.70'lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunulacak.

Konutlar için peşinat yüzde 25 yerine yüzde 20 olacak. Bu kampanya ile Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörünün mevcut durumdan minimum seviyede etküenmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Türkiye'nin gayrimenkul platformu GYODER, dün düzenlediği toplantıylakampanyayı duyurdu. Toplantıda konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun, ülkenin geçtiği bu zor dönemde, gayrimenkul sektörünün öncü çatı kuruluşu olarak her zaman olduğu gibi Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine güvenlerinin sonsuz olduğunu belirterek, "Kampanyamızla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamayı, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kârlarımızı kampanyaya feda ediyoruz
Geçtiğimiz günlerde Emlak Konut GYO'nun piyasadaki bekleme eğilimini kırmak, satışları arttırmak ve bu süreçte yüklenicilerin nakit akımlarına pozitif katkı yapabilmek için başlattığı kampanyayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Aziz Torun, kendi kampanyalarıyla da bu süreci devanı ettirmek istediklerini söyledi. Gayrimenkul sektörü olarak ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceklerini hatırlatan Torun, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde gayrimenkul sektörünün öncü çatı kuruluşu GYODER olarak Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye kampanyasını bugün itibariyle hayata geçiriyoruz. Kârlarımızı kampanyaya feda ettiğimiz bir süreç. Kar zamanı değil önemli olan ekonomik dinamizmi devam ettirmek ve sektöre ivme kazandırmaktır."

56 bin konutluk projeler 56 milyarlık bir büyüklüğe ulaştı
Ekonomik değer olarak; 56 bin konutluk projelerin, 56 müyar TL'lik büyüklüğe denk geldiğini aktaran Torun, "Tamamı kurumsal firmalardır, tüketiciyi yanıltacak, etiK olmayan davranışa gideceklerini sanmıyorum. Şehit ve gazüer için çok ciddi bir çalışmamız var. Daha sonraki günlerde bunu açıklayacağız" dedi. Yabancıların da yararlanabileceği kampanyada biten, devam eden ve başlayacak projelerin yer aldığını belirten Torun, ilerleyen süreçte KDV oranlarının revize edümesiyle kampanyanın farklı şekilde devam edebüeceğini söyledi. Torun, ayrıca faiz oranlarının düşme eğüiminde olduğunu, bankaların da bu sürece dahü olmasıyla kampanyanın devam edebileceğini dile getirirken, konut satışlarının da gecen yılın altına düşmeyeceğini, belki daha da geçeceğini kaydetti.

Konutta kampanya tekstil ve sanayiye de yansıyacak
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da "15 Temmuz gecesi milletimiz müthiş mücadele örneği gösterdi. Bu süreçte ülkede bir birlik oldu. Darbeye karşı tek duruş sergiledi. Biz de 17 Temmuz itibariyle emlak konut olarak ne yapmalıyız arayışına girdik. Daha önce alt gelir grubuna sunulan vade oranını orta gelir grubuna da sunduk. Böylece özel sektöre de örnek olduk ve hedeflenen ekonomik darbeyi de engellemiş olacağız" açıklamasını yaptı. 0.70 faiz oranı ve yüzde 20 peşinatın fedakarlık olduğunu kaydeden Kurum, " Maksimim karı yüzde 20- 25 olan yüklenici bu süreçte belki hiç kar elde edemeyecek, belki zarar edecek. Ancak bu süreçte sırtımızdan büyük bir yük kalkacak" dedi. Kurum, tekstil, sanayi gibi pek çok sektöründe bu tarz kampanyalara başlayacağını belirterek, "Bu tüm Türkiye'ye sirayet ettiğinde başarılı bir duruş sergilemiş olacağız" diye konuştu.


Yurtdışındaki negatif algıyı kırmak için lobi yapacaklar 
GYODER olarak bu dönemde üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını ifade eden Torun, kampanya sayesinde ekonomiye önemli bir destek sağlayacaklarını söyledi. Yurtdışındaki nega​ tif algıyı kırmak için de daha etkin lobi yapacaklarını belirten Torun, önümüzdeki dönemde bu konuda daha aktif olacaklarını söyledi. GYODER. TBMM'nin onarımına da talip oldu Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, 15 Temmuz gecesi hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) onarımına GYODER olarak talip olduklarını söyledi. Torun, "Milletin meclisini millet onarmalı. Bizde onarmak konusunda Meclisle irtibata gececiğiz. Bu bizim iç kararımız. 32 firma katüacak" şeklinde konuştu.


Kampanyaya katılan firmalar ve projeleri:
Ağaoğlu: My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My Newwork
AND Gayrimenkul: AND Pastel
Astay Gayrimenkul: Onaltıdokuz İstanbul
Bakyapı: İstanbul Prestij Park, Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum
Babacan: Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal
Çalık Gayrimenkul: Tarlabaşı 360 ve Metropol
Dap Yapı: İstmarina, Adamkule
Dumankaya: Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Horizon, Dumankaya Mozaik, Dumankaya Miks, Dumankaya Modern Vadi
Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal
EYG Grup: İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul
Extensa: Bomonti Modern Palas
Hasanoğlu İnşaat: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3
İş GYO: Manzara Adalar ve İnistanbul projeleri
Kavuklar İnşaat: Kavuklar Bornova ve Point Bornova
Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu
Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy
Mar Yapı: G-Yoo Inspired by Starck, G-Yoo Marin Managed by Divan
Metal Yapı Konut: Kemerlife XXIII, Arcadium Life 3, Real Life, Blue Lake Küçükçekmece
Nurol GYO: Nurol Park
Pana Yapı: Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle
Pekdemir: Evimiz Kocaeli
Piyalepaşa İstanbul: Piyalepaşa İstanbul
Propa İnşaat: Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal
Sinpaş GYO: Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncek Green, Ege Yakası, Bursa Modern
Sinpaş Yapı: Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli, Liva, Köyceğiz
Sur Yapı: Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar ve Marka Rezidans
Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir
Torunlar GYO: 5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace ve Mall of İstanbul
Turyap: Ankara Golfkent
Halk GYO: Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Erzurum Şehristan Konutları
Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos

Leyla İLHAN/Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181