Temaşehir Konya'da 705 milyon lira gelir hedefleniyor!
Emlak Konut GYO, Anadolu'da konut hamlesi başlatmıştı. Bu hamlenin ilklerinden 'Temaşehir Konya' görücüye çıktı. Torkam Inşaat'ın yaptığı proje, Konya Meram'da. içinde 740 konut, 165 dükkan ve mağaza var. İlk etabın yüzde 70'e yakını satılırken, 372 daireden oluşan ikinci etapta satışlar 29 Ekim'de başlayacak.

ALTYAPI DA YAPACAK 
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, önceliklerinin kar etmek değil, kaliteli konutu Konya'ya taşımak olduğunu söyledi. Ayrıca Kurum, bölgede eksikliğini gördükleri okul, cami, bağlantı yolları ve donatı alanları gibi ​ altyapı yatırımları da yapacaklarını belirtti. Projede yüklenicinin Emlak Konut'a taahhüt ettiği şirket payı geliri 211 milyon 500 bin lira. Planlanan toplam satış geliri ise 705 milyon lira. Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, şehre 700 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve Meram'da yeni bir şehir konseptinin temellerini attıklarını belirtti.

10 BİN KONUT DÖNÜŞÜYOR
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, Meram'da 44 milyon metrekarenin yeniden planlamasını yaptıklarını vurgulayarak, "Dönüşüm master planını da hazırladık. 5 ayrı bölgede 10 bin konutluk dönüşüm sürüyor" dedi.

KONYA KONUT SEKTÖRÜNDE İDDİALI
Konya, konut sektöründeki en canlı şehirlerden biri. Bu durumu rakamlar da doğruluyor. 2015te Türkiye'de satılan 1 milyon 290 bin konutun yaklaşık 31 bini Konya'da satıldı. 2016 Eylül itibariyle de Türkiye'de satılan 936 bin konutun yaklaşık 22 bini Konya'da satılmış durumda. 


TEMAŞEHİR KONYA'YA BAKIŞ
BÖLGE: Konya/Meram
DAİRE SAYISI: 740
DÜKKAN/MAĞAZA SAYISI: 165
DAİRE FİYATLARI: Başlangıç 324 bin lira
DAİRE BÜYÜKLÜKLERİ: 120-386 metrekare arasında

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181