Zeytinburnu Beştelsiz ihalesine Ağaoğlu'ndan 350 milyon lira teklif geldi!
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO), yaz aylarında düzenleyeceği 5 ihaleden ilki dün yapıldı.

İstanbul Zeytinburnu’nda askeri lojmanların bulunduğu arsanın ihalesinin ilk oturumuna 8 firma katıldı. İhalede Ağaoğlu, Mesa, Nurol gibi firmaların yanı sıra Başakşehir’deki 3. İstanbul projesinin ortaklarından olan Suudi Arabistanlı Al Zamil de yer aldı. İlk oturumda en yüksek teklifi Ağaoğlu verdi. Emlak Konut GYO’nun Zeytinburnu’nda ihale ettiği arsalarda lokasyon nedeniyle kıran kırana bir rekabet yaşanıyor. Bu arsa için önümüzdeki günlerde yapılacak ikinci oturumda da yoğun rekabetin yaşanması bekleniyor. Açık artırmanın yapılacağı bu oturum, ihalenin kazanını da belirleyecek.

Suudi yatırımcı var
Emlak Konut GYO’nun ‘İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz Arsa satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi’ ihalesinin dün yapılan ilk oturumunda 8 teklif verildi. En yüksek teklifi 350 milyon lira satış geliri üzerinden yüzde 25 yani 87.5 milyon lira ile Ağaoğlu’nun iştiraki Akdeniz İnşaat verdi. Ağaoğlu’nu 201.8 milyon lira gelir ve 44.3 milyon lira (yüzde 22) arsa payı teklifiyle Yılmaz İnşaat izledi. Üçüncü teklif, Dağ Mühendislik-Al Zamil-Fuzul Yapı iş ortaklığından geldi. Suudi Arabistanlı Al Zamil, ihalede yer alan tek yabancı yatırımcı oldu. Ortaklık, 100 milyon lira satış geliri ve 20 milyon lira arsa payı teklif etti. Diğer teklif veren firmalar şöyle sıralandı: “Güney-Baş Yapı-Esta İnşaat-Eliz Vizyon İş Ortaklığı, Mesa Mesken, Nurol GYO-İntaya, Uzman İnşaat, Makro-Sancak İş Ortaklığı.”

Taşınma 1 yıl sürer
İhale sonuçlarını değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, burada bulunan lojmanların taşınmasının bir yılı bulacağını belirterek, “Lojmanların yerine gerçekten özel bir proje yapılacak. Zeytinburnu’nun en büyük parkı ve meydanı burada olacak” diye konuştu. İhalenin ilk oturumunda gelen 8 teklifi de değerlendiren Kurum, bugünün şartlarında piyasaya olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.
Emlak Konut GYO, bu lojmanların 102 dönümlük arsasını Mart 2015’te 400 milyon 5 bin lira bedelle TOKİ’den satın almıştı. Şu anda lojmanların taşınma işlemleri devam ediyor.

55 dönüm park geliyor
SATIN alındığında toplam 102 dönüm olan arsanın 97 dönümlük kısmı ihaleye çıktı. Bu alanda 61 bin 845 metrekare inşaat yapılacak. Arsanın büyük bir bölümü park alanı olarak ayrıldı. Buna göre, toplam 55 bin 176 metrekarelik alan park olarak değerlendirilecek. Bu alan hem Zeytinburnu’nun en büyük parkı olacak hem de ilçeye önemli bir meydan kazandırılacak. Konut, ticaret, turizm, dini tesis alanlarının yer alacağı projede yükseklik tarihi yarımada silüeti de dikkate alınarak 35.5 metre ile sınırlandırıldı. Bazı binalara 2 kat yükseklik sınırı verildi. Zeytinburnu’nda Olivium Alışveriş Merkezi ile Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün arasında, değerli bir lokasyonda yer alan arsada eskiden 600 konuttan oluşan askeri lojmanlar yer alıyordu.  

Meltem Kara / Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181