Brad Pitt onlar için 109 ev inşa etti!
Daha önce farklı ülkelerden evlat edinerek yardımsever yönünü gösteren ünlü yıldız Brad Pitt bu kez dünyanın konuştuğu bir olaya imza attı.2005 yılında Katrina Kasırgası'nda virane olan New Orleans'taki 109 evi yenileyen Pitt buradaki ailelere yeni hayatlarını sundu.

Mayıs ayında Angelina Jolie ile birlikte New Orleas'ta tam 6.5 milyon dolarlık bir konak alan Pitt buradaki virane evleri gördüğünde bu projeye hayat vermeye karar verdi. 10 yıl önce gerçekleşen bu kasırga ölümcül etkileriyle New Orleans'ı viraneye çevirdi.

Dünyanın en iyi mimarları olan Shigeru Ban, Thom Mayne ve Frank Gehry'le çalışan Brad Pitt buradaki evlerin tamamen kasırga vb felaketlere dayanıklı olmasını istedi.

Mutfak eşyalarına kadar tüm ayrıntıları düşünülerek inşa edilen evler görsel açıdan da oldukça ilgi çekici olarak tasarlandı.150 bin dolar harcanarak yapılan evlerin güneş enerjili ve kullanımı tamamen tasarrufa uygun olmasına da önem verildi.

Bu bölgeleri gezdiğinde projeyi yapmanın bu kadar zor olmayacağını ifade eden Pitt bu işin altından kalktığı için gururlu olduğunu dile getirdi.

Brad Pitt konu ile ilgili olarak artık hayalet bir şehirden çok verandalarında insanların olduğu güzel bir yer haline dönüştüğü için mutlu olduğunu ifade etti.

Habertürk
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181