Efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun Ankara'daki evi kentsel dönüşüme girdi!
Efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun Ankara'daki evinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığını belirten oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu,"Kentsel dönüşüm planı içinde o evin bulunduğu yer güreş kulübü, güreş müzesi olarak değerlendirilmeli" dedi.

ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Yaşar Doğu, vefatının 57. yılında kabri başında anıldı. Cebeci Şehitliği'nde düzenlenen törene Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Cebi, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, olimpiyat şampiyonu eski güreşçiler Ahmet Ayık veTevfik Kış, efsane güreşçinin oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu ile sevenleri katıldı. Yaşar Doğu'nun yetiştirdiği güreşçilerden Ahmet Ayık,"Türk güreşi bugün buralardaysa bunda Yaşar Doğu'nun çok büyük payı vardır" d iye konuştu.

"SORGUSUZ SUALSİZ TERK ETTİK"
Efsane güreşçinin Ankara'da yaşadığı evin kentsel dönüşüm adı altında yıkıldığına değinen oğlu Prof. Dr. Doğu,"Yaşar Doğu'nun evi, benim doğduğum ev yıkıldı. Belediye, kentsel dönüşüm adı altında o bölgeyi istimlak etti. Belediyenin biçtiği değere evi, sorgusuz sualsiz terk ettik. Birilerinin devreye girmesi lazım. Kentsel dönüşüm planı içinde o evin bulunduğu yer güreş kulübü, güreş müzesi olarak değerlendirilmeli. Bütün şampiyonlar o evden geçti. Ankara'ya geldikleri zaman uğranılan yerdi orası, güreş tekkesi gibiydi. Yaşar Doğu Güreş Kulübü var. Bu kulüp oraya yerleştirilsin. Büyük bir hizmet olur"dedi.

Yalnızca bir kere yenildi
Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu, 1913 yılında Samsun'un Kavak ilçesine bağlı Karlı köyünde doğdu. 1946 ve 1947 yıllarında Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçi, 1948 Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazandı. Doğu, 1951 yılında dünya şampiyonluğunu elde ederken milli mayoyla yaptığı 47 güreşin yalnızca birinde yenildi. Efsane güreşçi, minderden galip ayrıldığı 46 müsabakanın 33'ünü tuşla kazandı. Doğu, 1961 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Milliyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181