İşte Bill Gates'in 123 milyon dolarlık evi!
78.9 milyar dolarlık servetiyle yaşayan en zengin kişi olan Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in nasıl bir evde yaşadığını hiç merak ettiniz mi? Medina, Washington'da bulunan ev, 7 yılda inşa edilmiş ve 63 milyon dolara mal olmuş. Gates, "Citizen Kane"in ana karakteri Charles Foster Kane'in filmdeki evinden esinlenerek malikanesine "Xanadu 2.0." ismini vermiş. 5 bin metrekarelik bir alan üzerine oturtulan ev, ileri teknoloji harikaları ile dolu.



Gates, araziyi 1988 yılında 2 milyon dolara satın almıştı. Ayrıca her yıl 1 milyon dolara yakın emlak vergisi ödüyor. Yüksek teknoloji harikası bir sensör sistemi, misafirlere odalardaki sıcaklık ve ışıklandırmayı kontrol etme imkanı veriyor. Gelen misafirlere evdeki tüm sensörlerle etkileşim içinde olan bir cihaz veriliyor. Misafirler, sıcaklık ve ışıklandırma tercihlerini bu cihaza giriyorlar; böylece onlar evin içinde hareket ettikçe ayarlar istedikleri biçimde değişiyor. Duvar kağıdının arkasına gizlenmiş hoparlörlerden yayılan müzik de misafirleri odadan odaya takip ediyor. Xanadu 2.0, ısıyı daha verimli şekilde ayarlayabilmek için doğal çevrenin içine inşa edilmiş.



Yalnızca bir butona dokunarak duvardaki tabloları değiştirmek mümkün. Evde toplam 80.000 dolar değerinde bilgisayar ekranları bulunuyor. 150.000 dolar değerinde cihazlarda saklanan resim ve fotoğrafları istediğiniz ekrana yansıtabiliyorsunuz. Evde tavanı 6 metre yüksekliğinde bir trambolin odası bulunuyor.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181