İşte Obama'nın yeni evi!
20 Ocak yalnızca Amerikan tarihi için değil Obama ailesi için de bir dönüm noktası. Obama ailesi 8 yıl boyunca yaşadıkları Beyaz Saray'dan taşınıp yerini Trump ailesine bırakıyor. 


Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Obama ailesinin yaşamayı planladığı ev, Washington’un Kalorama semtinde ve şimdiden meraklıların ziyaret ettikleri noktalardan biri olmaya başladı bile.Obama ailesinin yalnızca ev eşyaları değil özel eşyaları da bavullarla bu eve getiriliyor. 



Beyaz Saray’a sadece 3 kilometre uzaklıktaki ev, 8 bin 200 metrekare alan üzerine kurulu. 1928 yılında inşa edilen ev 2014 yılında 5 milyon dolardan fazlaya satılmıştı. 132 odalı Beyaz Saray’dan sonra Obama ailesi, 9 yatak odası, bir egzersiz odası ve 8 banyosu bulunan evde yaşayacak.



Evin bir önceki sakini de yine kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Bill Clinton'un basın sözcüsü olarak görev yapan Joe Lockhart. Evin bulunduğu bölge, Büyükelçilikler Bölgesi olarak adlandırılıyor. Yani protokol ağırlıklı bir yaşamın ardından daha sakin bir hayat sürecek olan Obama, yine de başkentin siyasi havasından uzak kalmayacak.

Washington’un en nezih semtlerinden birinde bulunan ev, Türkiye Cumhuriyeti’nin Washington Büyükelçiliği’ne yalnızca birkaç yüz metre mesafede. Oldukça sessiz ve sakin olan sokak, dev ve tarihi ağaçlarıyla dikkat çekiyor. Obama ailesi, bu kararı, 14 yaşındaki kızları Sasha'nın lise eğitimine eski okulunda devam edebilmesi için aldı.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181