Kadıköy'ün mimarı Melih Koray vefat etti!
1951 yılında Güzel Sanatlar Akademisinden mezun olan ve dün yaşamını yitiren Melih Koray'ın tasarladığı Bağdat Caddesi ve Kadıköy'de yer alan konut yapılar Anadolu yakasının mimari kimliğinin oluşturulmasını etkilemişti.

Söz konusu binaların önemli bir kısmının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olmasını engellemek isteyen Koray, iki yıl önceki bir röportajında "Benim en çok üzüldüğüm şey çok güzel binaların yıkılacak olmasıdır" demişti. Koray'm en yenilikçi projelerinden bir tanesi ise 'yüzen ev'di. İki sandal üzerinde tasarlanmış bu yapı Caddebostan sahilinde denizin üzerinde duruyordu ve dönemin gazetelerinde 'yazın tadını çıkarmanın' güzel yollarından biri olarak sunulmuştu. 

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181