Margaret Thatcher'ın evi satılık!
'Demir leydi' lakaplı başkanın kendi elleriyle yerleştirdiği '73' plaketi hala kapı eşiğinde duruyor. Thatcher 1991 yılından 2013'teki ölümüne kadar burada yaşamıştı.Margaret Thatcher'ın Londra'nın Belgravia bölgesindeki altı odalı konağı, 30 milyon euro'ya satışa çıkarıldı.

Londra'nın en prestijli adreslerinden birinde, Chester Meydanı'nda bulunan konak elden geçirildi ve teras ile özel garaj eklendi.Thatcher’ın zamanından kalan bazı özellikler ise hala korunuyor. Örneğin yerleşim planı ve yemek odası... Özellikle yemek odasının tasarımı, tıpkı Thatcher’ın burada yaşadığı 22 yıl boyunca olduğu gibi duruyor ve çalışma odasına bağlanıyor. Altı odalı konağın kapısında '73' plaketi (ev numarası) hala duruyor.

Girişteki ilk koridor, Chester Meydanı manzaralı ve 3 buçuk metre uzunluğunda pencereleri olan oturma odasına bağlanıyor. Muhtemelen Thatcher'ın en sevdiği oda burasıydı...

Restorasyon sırasında bir çift orijinal XVI. Louis şöminesi ve parke zemin elden geçirildi. Bunun dışında sinema salonu, bar bölümü ve spor salonu eklendi. Ayrıca 500 şişelik sıcaklık kontrolü yapılmış şarap mahzeni de renovasyon sürecinde konağa dahil edildi.
Leconfield adlı restorasyon şirketinin yönetim direktörü George Brooksbank, şirketinin geleneksel ile çağdaş yaşamın 'mükemmel dengesini' elde etmek için çabaladığını söylüyor. Eve modern teknolojinin olanaklarını sağlarken aynı zamanda tarihine de saygı duyulduğunu belirtiyor.

Demir leydi duygularını şöyle dile getiriyor:"Duvarların dili olsa da konuşsa! Muhtemelen Ronald Reagan ve eyaletin diğer ileri gelen kişileri Barones Thatcher'ın yemek odasında buluşuyordu. Bu manzarayı hayal edebiliyorum."

Hürriyet




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181