Marilyn Monroe'nun evi satışa çıktı!
Dünya starı Marilyn Monroe, aşağıda göreceğiniz İspanyol çiftlik evini 1962 yılında satın almıştı. Hayatı boyunca sahip olduğu tek ev buydu... Ne yazık ki taşındıktan birkaç ay sonra, aşırı doz uyku hapı alması sebebiyle bu evde ölü bulundu. 36 yaşındaydı…

Marilyn Monroe öldükten sonra bu evde birçok insan yaşadı. Geldiler, gittiler… Hatta bir aile, tadilat sırasında eve kurulan karmaşık bir dinleme sistemi keşfetmişti. Şimdiyse ev, yeni sahiplerini bekliyor. 6.9 milyon dolarınız varsa, siz de alıcı olabilirsiniz…



Californiya emlak piyasasına yeni düşen ev, 4 yatak odası ve 3 banyodan oluşuyor. Yıllar boyunca birçok kez tadilat gördü ama huzurlu havasını hep korudu. Kemerli kapıları, rengarenk çinileri, kırmızı çatısı ve yüzme havuzuyla bugün hala görenleri hayran bırakacak güzellikte. Taşındıktan sonra Marilyn, LIFE dergisine, “Benim evimi beğenen herkesle arkadaş olabilirim” demişti. Peki siz Marilyn ile arkadaş olabilir misiniz?
 


Evinin fotoğraflarını çekmek isteyen gazetecilere müsaade etmeyen Marilyn Monroe, “Nerede yaşadığımın bilinmesini istemiyorum. Bahçemin ya da şöminemin nasıl bir şey olduğunu insanlar görmese de olur “ demişti. Ama evinin kapısı arkadaşlarına her zaman açık oldu. Basından gizlenmek isteyen herkese bu ev biçilmiş kaftandı. Bu yüzden de hiç boş kalmadı… “Başı dertte olan her arkadaşım buraya gelip hiçbir şeyin rahatsız etmediği bir ortamda kafasını dinleyebilir” diyordu Marilyn.

Evin emlakçısı şunları söylüyor: “Geçtiğimiz yıllarda ev birçok kez el değiştirdi ama Marilyn’i etkileyen hissiyatını ve estetiğini hiç kaybetmedi. Görenler de bunu hissediyor. Gerçekten sıcak, samimi, romantik bir ev. Ön bahçe, giriş ve havuzlu arka bahçe, yemyeşil, aynen duruyor. Marilyn’in neden burayı çok sevdiğini anlıyorsunuz. Bu evi, Beverly Hills’teki kocaman bir eve tercih etmişti.”

Marilyn 1962 yılında bu evi alırken 67 bin dolar ödemişti. Bazı kaynaklar fiyatın 90 bin dolar olduğunu söylese de, uzmanlara göre 67 bin dolar olması fikri, akla daha yatkın. Fiyatı ne olursa olsun, burada yaşananlar değerini ikiye, belki de üçe, dörde katlıyor. Düşünsenize; Marilyn bu evde ölü bulunmuştu. Psikiyatristi Ralph Greenson yatak odasına girdiğinde yatağında yüzüstü, çıplak yatıyor, elinde bir telefon ahizesi tutuyordu.  



Günler, aylar, yıllar geçti; Marilyn Monroe’nun ölümü bir ‘Hollywood gizemi’ olarak kaldı. Biyografi yazarları ve akademisyenler o Pazar sabahı tam olarak neler olduğunu çözmeye çalıştılar. Marilyn intihar mı etmişti, öldürülmüş müydü, yoksa fazla hap içtiği için mi olmuştu bütün bunlar?

Bütün bu olasıklar üzerine sayısız kez düşünüldü, hepsi teker teker değerlendirildi ve neticede 'aşırı doz ilaç alımı' sebebinde karar kılındı. Marilyn'nin sırları onunla birlikte yok oldu... Ama bu ev yaşıyor! Çok sevdiği, ama ne yazık ki 1 yıldan daha az bir süre oturabildiği bu evin yeni sahipleri bakalım kim olacak?

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181