Mavi Ay elmas'ı alıcısını buldu!

Emlak kralı Lau, Cenevre'de Sotheby's müzayede evi tarafından düzenlenen açık attırmada satın aldığı Elmasa "Josephine'in Mavi Ay'ı" adını verdi.

BBC'nin haberine göre kızı için bir önceki gün de rakip müzayede evi Christie's'den şimdiye kadar açık arttırma ile satılan en büyük pembe elması satın alan Lau, 28,5 milyon dolar ödediği bu elmasın adını da 'Tatlı Josephine' koydu.

Lau'nun daha önce de kızı için nadir mücevherler satın aldığı biliniyor.

Milyarder işadamının 2009 yılında yine mavi olan bir elmasa 9,5 milyon dolar ödediği ve buna 'Josephine'in Yıldızı' adını verdiği bildiriliyor.

64 yaşındaki Joseph Lau, 2014 yılında, 'kumar cenneti' olarak tanınan Makao (Macau) bölgesinde çok değerli bir yerde arazi satın almak için eski bir bakana rüşvet vermekten suçlu bulunmuştu.

Makao da Hong Kong gibi, Çin'e bağlı ancak yarı-özerk bir statüye sahip. İki yarı-özerk bölge arasında suçluların iadesine yönelik bir anlaşma bulunmadığı için Lau'nun bu cezayı çekeceği sanılmıyor.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181