Semra Özal’ın Sarıyer'deki köşkü satılık değil!
Sarıyer emlak çevrelerinde son günlerde çıkan ilginç bir dedikodu tartışmalara neden oldu. 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın Sarıyer’deki köşkünü satışa çıkardığı haberine oğlu Ahmet Özal’dan itiraz geldi. 

Milliyet’e bilgi veren Özal, söz konusu köşkün 23 yıl önce annesi Semra Özal tarafından satın alındığını, Büyükdere Mahallesi Sevimli Sokak’taki 3 numaralı köşkün satışa çıkarılması gibi bir durum söz konusu olmadığını belirterek, “Annem geçirdiği ameliyatın ardından kardeşim Efe’nin evine yerleşti. Sarıyer’de anneme ait olan köşkün satışa çıkarılması aylar önce gündeme gelmişti. Ancak bu fikirden sonradan vazgeçildi. Anneme ait evin satışa çıktığı yönündeki dedikodular nereden çıkıyor anlamak çok güç. Bu yanlış bilgi belki de emlak piyasası veya emlakçı arkadaşlardan kaynaklanıyor. Anneme ait köşk, babam rahmetli olduktan sonra alındı. Maalesef babam o evde hiç oturamadı. Ev eşyalarıyla birlikte boş halde duruyor” dedi. 

Boğaz’a 100 metre
Boğaz’a 100 metre mesafedeki Semra Özal’a ait köşk, pek çok ünlü yalıya da komşu durumda bulunuyor. Özal’ın 1993 yılında ölümünden bir yıl sonra eşi Semra Özal (83) bu eve taşınırken, köşk 2009 yılında eve giren hırsızlar tarafından soyulmuştu. Görevli polisin dikkatsizliğinden faydalanan hırsızlar, Özal’ın ziynet eşyaları ve pek çok elektronik eşyayı çalarak kaçmıştı. Polisin yürüttüğü titiz çalışma sonucu 11 kişiden oluşan hırsızlık şebekesi çökertilmiş, Semra Özal’ın çalınan eşyaları Şanlıurfa’da toprağa gömülü halde ele geçirilerek kendisine teslim edilmişti.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181