Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son 5 gün!
Ev sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son 5 gün ile bu yıl için belirlenen süre doluyor. Geç ödenmesi durumunda yüzde 1.40 oranında ceza uygulamasının bulunduğu emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım 2017.

Ödemelerinin, emlak vergisine tabi olan taşınmazın veya gayrimenkulun bulunduğu belediyeye yada  emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak havale ve eft yolu ile yapılabildiği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri kasım ayı sonunda sona eriyor. Sadece gayrimenkul yada taşınmaz sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2017 tarihinde sona ermişti. 

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında ödeme yapmayacak olanlar da ise şu koşullar aranıyor;

Brüt 200 metrekareyi geçmeyecek büyüklükte tek konuta sahip olan; 
-Hiç geliri olmayan ev hanımları ve işsizler,
-SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tarafından kendilerine verilen emekli aylığından başka geliri olmayan emekliler ve bunların dul ve yetimleri,
-Engelliler,
-Gaziler,
-Şehitlerin dul ve yetimleri, indirimli (sıfır oranlı) bina vergisi uygulamasından yararlanabiliyorlar.


Tuğba GÜLTEN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181