Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün!
Emlak vergisi her yıl düzenli olarak taşınmazın kayıtlı olduğu belediyeler tarafından 2 taksit olarak tahsil ediliyor. Gecikmesi durumunda yüzde 1.40 oranında cezası bulunan emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün. İlk taksit ödemelerinin 31 Mart 2017'de son bulduğu emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ise bu gün sona eriyor.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri nereye yapılıyor?
İşsizlerin, engellilerin, gazilerin, emeklilerin ve 200 metrekareyi geçmeyen tek bir taşınmaza sahip olan kişilerin muaf tutulduğu emlak vergisi başvuruları taşınmazın bulunduğu belediyeye giderek yapılıyor. Belediyelerden alınan form ile birlikte taşınmaz sahiplerinin tapu fotokopilerini, binalar için yapı kullanma izin fotokopilerini, mülk sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresini, binanın bulunduğu adresi, vergi numarasını ve T.C kimlik numarasını yanında bulundurması gerekiyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181