Emlak vergisi nereye ödenir ?
Emlak vergisi; bina vergisi ve arazi vergisi olarak ikiye ayrılmaktadır.​ Emlak Vergisi taşınmaz mal varlığı için devlete ödenen vergi türüdür. 1986 yılından bu yana belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisini taşınmaz sahipleri yıllık olarak ödemekle sorumludur.

Emlak vergisi ödemeleri için emlak vergisine tabi olan taşınmazın veya gayrimenkulun bulunduğu belediyeye başvurmanız yeterlidir. Emlak vergisi ödeme işleminizi belediyeye gitmek yerine PTT ile havale ile ya da emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak yapabilirsiniz.

Aynı zamanda e-belediye ya da anlaşmalı bankalar aracılığıyla da emlak vergisi ödemesi yapmak mümkündür.

Emlak vergisi nereye ödenir sorusunun yanı sıra emlak vergisi ile tüm merak ettikleriniz için ilgili "emlak vergisi" kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181